Search
Close this search box.

Minitab

Minitab

In de huidige data-gedreven wereld hebben bedrijven krachtige hulpmiddelen nodig om complexe datasets te begrijpen en te analyseren. Minitab is dé statistische software die aan deze behoefte voldoet. Voor de Lean Six Sigma Black Belt is dit het meest gebruikte programma wereldwijd. Het stelt bedrijven in staat om data te verkennen, trends te identificeren en accurate voorspellingen te doen die de bedrijfsresultaten stimuleren.

Wat is Minitab?

Minitab is een statistisch analyseprogramma dat bekend staat om zijn eenvoud en gebruiksgemak. Het beschikt over een intuïtieve interface die statistische analyse toegankelijk maakt voor zowel beginners als ervaren professionals. Met een breed scala aan tools voor grafische visualisatie, statistische tests en data-analyse, kan Minitab in een groot aantal sectoren worden gebruikt, van manufacturing tot gezondheidszorg en onderwijs.

Het succes van ligt in de kracht van de functionaliteiten. Het biedt een uitgebreide set van statistische procedures, waaronder regressie-analyse, variantie-analyse (ANOVA), hypothese testing en kwaliteitscontrolegrafieken. Deze tools helpen bedrijven om patronen en trends in hun gegevens te identificeren, verbeterpunten te lokaliseren en weloverwogen beslissingen te nemen.

Data governance

Een ander belangrijk aspect van Minitab is de mogelijkheid om grote hoeveelheden data te beheren. Zo kan het kan naadloos omgaan met grote datasets, waardoor bedrijven zich kunnen concentreren op het interpreteren van resultaten in plaats van het beheren van gegevens. Met een uitgebreid aanbod aan leermiddelen, waaronder tutorials, webinars en een helpdesk, wordt je als gebruiker gefaciliteerd in het gebruik.

5ST3PS en Minitab

5ST3PS is erkend opleider en gebruikt Minitab voor de Lean Six Sigma Black Belt opleiding.  

Als je zelf wilt leren omgaan met Minitab bieden we een eendaagse opleiding om  de belangrijkste functies en analyse mogelijkheden in Minitab te leren. Vraag ernaar via onze chat functie.

Wat ook interessant is om te lezen is dit artikel over statistiek en weinig data : https://www.5st3ps.nl/data-lean-six-sigma/ 

of over het verschil in six sigma tussen transactionele en maakprocessen: https://www.5st3ps.nl/operational-en-transactional-six-sigma/ 

of de meest gebruikte tools in Lean Six Sigma: https://www.5st3ps.nl/leer-zelf-de-meest-gebruikte-tools-lean-six-sigma-top-10/ 

Latest Post

At 5ST3PS we have one foot in science and one foot in practice. This enables us to combine the knowledge of both worlds and use it in our courses. On this page we share some papers to share our scientific knowledge.

Voor meer informatie lees meer in onze kennisbank

Brochure downloaden

Brochure downloaden