Search
Close this search box.

Privacybeleid

In deze privacyverklaring wordt uiteengezet op welke manier uw persoonsgegevens worden verzameld en gebruikt met betrekking tot 5ST3PS B.V. en de website van het bedrijf.

Deze privacyverklaring is van toepassing op alle persoonsgegevens die worden verwerkt als u een product koopt van 5ST3PS, als persoon registreert voor een opleiding, als persoon een brochure aanvraagt en wanneer u contact opneemt met 5ST3PS.

Uw persoonsgegevens worden verwerkt om uw deelname te onderhouden en u te laten profiteren van mogelijke kortingen op onze opleidingen. Daarnaast kunnen uw persoonsgegevens worden gebruikt om u advertenties en aanbiedingen te laten zien die op uw persoonlijke interesses en voorkeuren zijn afgestemd. Deze privacyverklaring geeft informatie over de persoonsgegevens die worden verzameld en gebruikt, en legt uit wat uw rechten zijn.

Wilt u meer informatie over de persoonsgegevens die 5ST3PS als u een van onze producten koopt, wanneer u de website van 5ST3PS opent of contact opneemt met 5ST3PS over uw opleiding, raadpleeg dan onze privacyverklaring op deze pagina.

1. Wie beheert 5ST3PS B.V.?

5ST3PS wordt aangeboden en beheerd door:

5ST3PS B.V., een Nederlandse opleidingsinstituut gevestigd aan de Weena-Zuid 130, 3012 NC Rotterdam, Nederland.

5ST3PS B.V. is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens voor de aankoop van een onze opleidingen, het bezoeken van onze website en het verwerken van uw persoonsgegevens. Hierbij werken wij met een protocol waarin de respectieve verantwoordelijkheden van elke partij zijn vastgelegd voor het naleven van de toepasselijke privacywetgeving.

Wilt u gebruikmaken van uw rechten of bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens, dan kunt u contact opnemen met de privacy officer van 5ST3PS. (zie ‘Uw rechten’ hieronder). 5ST3PS zal u volledig assisteren, zodat u uw rechten kunt uitoefenen en uw vragen en klachten op de juiste manier worden afgehandeld.

informatie die is verzameld via cookies en soortgelijke technologieën koppelen aan andere gegevens die 5ST3PS B.V. over u verwerkt.

5ST3PS B.V. ontvangt automatisch een melding wanneer u e-mails van 5ST3PS B.V. opent of in deze berichten op een link klikt. 5ST3PS B.V. combineert deze informatie met andere gegevens die van u worden verwerkt, zoals informatie over uw deelname.

Als u daarvoor toestemming geeft, verzamelt 5ST3PS B.V. ook uw locatiegegevens.

Daarnaast kunt u ermee instemmen dat 5ST3PS B.V. toegang krijgt tot bepaalde gegevens die op uw mobiele telefoon zijn opgeslagen (zoals foto’s en contacten).

(E) Gegevens met betrekking tot sociale media

Afhankelijk van uw instellingen voor sociale media ontvangt 5ST3PS B.V. informatie van de aanbieder van het betreffende socialemediakanaal. Wanneer u bijvoorbeeld inlogt op uw 5ST3PS B.V.-account via sociale media, ontvangt 5ST3PS B.V. gegevens over uw socialemediaprofiel, waaronder uw contactgegevens, interesses en uw contacten. Meer informatie over de persoonsgegevens die 5ST3PS B.V. ontvangt via uw socialemediakanalen en hoe u de instellingen kunt wijzigen, vindt u op de website en de privacyverklaring van de betreffende aanbieder van het socialemediakanaal.

(F) Klantgegevens

5ST3PS B.V. gebruikt de voor 5ST3PS B.V. verzamelde persoonsgegevens als u een opleiding online aanschaft, hun websites of apps gebruikt, of als u met 5ST3PS contact opneemt over uw opleiding. In de privacyverklaring van 5ST3PS vindt u meer informatie over de persoonsgegevens die 5ST3PS in dit kader verzamelt. Het privacybeleid van 5ST3PS vindt u op de website www.www.5st3ps.nl

(G) Informatie die u met 5ST3PS B.V. wilt delen

U kunt ervoor kiezen informatie met 5ST3PS B.V. te delen, bijvoorbeeld wanneer u uw interesses en voorkeuren deelt, een bericht op de Facebookpagina of LinkedInpagina van 5ST3PS B.V. achterlaat, of als u een enquête invult of uw reactie op een prijsvraag instuurt.

2. Soorten persoonsgegevens die 5ST3PS verwerkt

2.1. Algemeen

5ST3PS B.V. verwerkt en verzamelt persoonsgegevens van de volgende categorieën:

(A) Naam en contactgegevens

Als u een opleiding volgt bij 5ST3PS B.V. dan nemen wij de volgende contactgegevens op: uw naam, contactgegevens, geslacht en geboortedatum.

Uw contactgegevens kunnen uw adres, telefoonnummer en e-mailadres bevatten.

Als u een account aanmaakt: uw inloggegevens en de gegevens die u invult op uw account.

(B) Studentgegevens & Transactiegegevens

Als u een student wordt van 5ST3PS B.V.: uw studentnummer met uw opleidingsgegevens worden opgenomen in ons central online database.

5ST3PS B.V. verwerkt ook de transacties waarmee u zich registreert voor een opleiding bij 5ST3PS.

5ST3PS legt onder andere het type transactie vast (bijv. online aankoop, debitcard/creditcard/klarna betaling, registreer nu – betaal later optie indien geselecteerd, locatie, opleidingstype, opleidingsnaam), de transactiedatum, en trainer.

(C) Communicatie tussen u en 5ST3PS B.V.

5ST3PS B.V. legt de communicatie vast als u een e-mail stuurt, of online of via sociale media een chatgesprek voert. 5ST3PS B.V. legt eveneens uw voorkeuren vast, bijvoorbeeld wanneer u zich aanmeldt voor een van de nieuwsbrieven. Wanneer u telefonisch contact opneemt met 5ST3PS registreert de klantenservice uw vragen of klachten. 5ST3PS kan ook telefoongesprekken opnemen voor trainingsdoeleinden of om fraude te voorkomen of te bestrijden.

(D) Informatie die 5ST3PS verzamelt wanneer u de website of apps gebruikt

Als u de website van 5ST3PS B.V. bezoekt, wordt uw IP-adres, het browsertype, besturingssysteem, de verwijzende website en uw surfgedrag en appgebruik vastgelegd.

Daarnaast verzamelt 5ST3PS B.V. gegevens via cookies en vergelijkbare technologieën wanneer u deze website bezoekt. Meer informatie vindt u in het cookiebeleid op deze website. Bezoekt u deze website via een link in een e-mail of als u bent ingelogd op uw 5ST3PS B.V.-account, kan 5ST3PS B.V. de informatie die is verzameld via cookies en soortgelijke technologieën koppelen aan andere gegevens die 5ST3PS B.V. over u verwerkt.

5ST3PS B.V. ontvangt automatisch een melding wanneer u e-mails van 5ST3PS B.V. opent of in deze berichten op een link klikt. 5ST3PS B.V. combineert deze informatie met andere gegevens die van u worden verwerkt, zoals informatie over uw deelname.

Als u daarvoor toestemming geeft, verzamelt 5ST3PS B.V. ook uw locatiegegevens.

Daarnaast kunt u ermee instemmen dat 5ST3PS B.V. toegang krijgt tot bepaalde gegevens die op uw mobiele telefoon zijn opgeslagen (zoals foto’s en contacten).

(E) Gegevens met betrekking tot sociale media

Afhankelijk van uw instellingen voor sociale media ontvangt 5ST3PS B.V. informatie van de aanbieder van het betreffende socialemediakanaal. Wanneer u bijvoorbeeld inlogt op uw 5ST3PS B.V.-account via sociale media, ontvangt 5ST3PS B.V. gegevens over uw socialemediaprofiel, waaronder uw contactgegevens, interesses en uw contacten. Meer informatie over de persoonsgegevens die 5ST3PS B.V. ontvangt via uw socialemediakanalen en hoe u de instellingen kunt wijzigen, vindt u op de website en de privacyverklaring van de betreffende aanbieder van het socialemediakanaal.

(F) Klantgegevens

5ST3PS B.V. gebruikt de voor 5ST3PS B.V. verzamelde persoonsgegevens als u een opleiding online aanschaft, hun websites of apps gebruikt, of als u met 5ST3PS contact opneemt over uw opleiding. In de privacyverklaring van 5ST3PS vindt u meer informatie over de persoonsgegevens die 5ST3PS in dit kader verzamelt. Het privacybeleid van 5ST3PS vindt u op de website www.www.5st3ps.nl

(G) Informatie die u met 5ST3PS B.V. wilt delen

U kunt ervoor kiezen informatie met 5ST3PS B.V. te delen, bijvoorbeeld wanneer u uw interesses en voorkeuren deelt, een bericht op de Facebookpagina of LinkedInpagina van 5ST3PS B.V. achterlaat, of als u een enquête invult of uw reactie op een prijsvraag instuurt.

2.2. Specifieke diensten, mobiele apps, evenementen, prijsvragen of acties

Voor specifieke diensten, apps, evenementen, prijsvragen of campagnes kan 5ST3PS B.V. andere soorten gegevens verzamelen dan in deze privacyverklaring wordt beschreven. 5ST3PS B.V. brengt u hiervan op de hoogte als u zich aanmeldt voor de dienstverlening, campagne of het evenement, of als u de app downloadt.

3. Zo verwerkt 5ST3PS uw gegevens

5ST3PS verzamelt de bovengenoemde categorieën persoonsgegevens als volgt:

(A) Door u verstrekte persoonsgegevens

Bijvoorbeeld als u zich aanmeldt voor een opleiding van 5ST3PS, zich aanmeldt voor een brochureaanvraag, contact opneemt met de klantenservice of zich inschrijft voor e-mails van 5ST3PS, of als u een enquête invult, zich inschrijft voor evenementen of deelneemt aan promotionele prijsvragen.

(B) Persoonsgegevens die worden verzameld als u een

Wanneer u zich aanmeldt voor een opleiding of aanvullende services koopt bij 5ST3PS, kunt u mogelijk kortingsbonnen ontvangen of promoties aangeboden door 5ST3PS. 5ST3PS delen de aanmeldingsgegevens als onderdeel van hun aanmeldprocedure (zie 2.1 (B) hierboven) om uw deelname aan 5ST3PS te kunnen onderhouden (zie 4.1 (B) hieronder).

­­ u gebruikmaakt van sociale media ontvangt 5ST3PS eveneens informatie van de aanbieder van het betreffende socialemediakanaal.

Zie voor meer informatie paragraaf 2.1 (E) hierboven.

4. Doeleinden waarvoor 5ST3PS gebruikmaakt van uw persoonsgegevens

4.1. Algemeen

Dit zijn de belangrijkste doeleinden waarvoor 5ST3PS uw persoonsgegevens gebruikt:

(A) Voor het onderhouden van uw deelname aan 5ST3PS

5ST3PS verwerkt de persoonsgegevens genoemd onder 2.1 (A) en (C) om u in te schrijven bij 5ST3PS, uw deelname aan de opleidingen te onderhouden.

(B) Voor het aanbieden van online diensten, apps en een probleemloze digitale ervaring met 5ST3PS

  • Om u de beste digitale ervaring te kunnen aanbieden, analyseert 5ST3PS uw gebruik van de 5ST3PS-website of -apps zodat de communicatie kan worden afgestemd op het digitale kanaal of apparaat dat u het meest gebruikt (zie 2.1 (D)).
  • Bij onze online diensten wordt soms gebruikgemaakt van uw locatie, bijvoorbeeld om u de dichtstbijzijnde bezienswaardigheid te laten zien.

(C) Voor statistisch onderzoek

  • Algemeen: 5ST3PS analyseren algemene trends rondom het gebruik van de websites, apps en sociale media van 5ST3PS, en het gedrag en de voorkeuren van deelnemers. 5ST3PS gebruiken de analyseresultaten om 5ST3PS digitale platformen zoals de website te optimaliseren, betere dienstverlening en aanbiedingen voor klanten te ontwikkelen, de klantenservice te verbeteren en het design en de content van websites en apps te optimaliseren.
  • Gegevenscategorieën: Voor het uitvoeren van statistisch onderzoek gebruiken 5ST3PS de categorieën persoonsgegevens zoals beschreven onder 2.1 (A) tot en met (E). 5ST3PS gebruiken voor onderzoek alleen ‘geaggregeerde gegevens’ of ‘gepseudonimiseerde gegevens’. Dat zijn gegevens die niet rechtstreeks naar u kunnen worden herleid omdat alle direct identificeerbare elementen (zoals namen en e-mailadressen) worden verwijderd of gecodeerd en voorzien van een nummer. 5ST3PS nemen toepasselijke maatregelen om ervoor te zorgen dat slechts een beperkte groep medewerkers toegang heeft tot de analyses.
  • Wettelijke grondslag en recht van bezwaar: 5ST3PS verwerken uw persoonsgegevens vanwege de rechtmatige belangen van 5ST3PS zoals hierboven beschreven (zie (i) ‘Algemeen’). U hebt te allen tijde het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens voor statistisch onderzoek, om redenen die verband houden met uw specifieke situatie (zie 8 ‘Uw rechten’ hieronder).

(D) Voor marketingdoeleinden

  • Algemeen:

Wanneer u deelnemer wordt van 5ST3PS en zich inschrijft voor updates van 5ST3PS, ontvangt u informatie en gepersonaliseerde advertenties en aanbiedingen voor producten en diensten van 5ST3PS, (zie (v) hieronder).

Communicatievormen:

  • E-mails: Wanneer u inschrijft voor updates van 5ST3PS, stuurt 5ST3PS u per e-mail informatie over uw deelname, nieuws over de opleidingen van 5ST3PS en aanbiedingen afgestemd op uw interesses en voorkeuren. Deze 5ST3PS-aanbiedingen kunnen betrekking hebben op de producten en diensten van 5ST3PS.
  • Updates van 5ST3PS: Wanneer u 5ST3PS B.V.-deelnemer wordt, kunt u zich per e-mail of via sociale media inschrijven voor updates. Raadpleeg het privacybeleid van 5ST3PS B.V. voor meer informatie over updates van het bedrijf. Agile, Scrum, Lean en Lean Six Sigma opleidingen wordt aangeboden door 5ST3PS B.V. in samenwerking met deelnemende docenten. Als u in een land woont waar deze deelnemende docenten actief zijn of als u inschrijft voor 5ST3PS B.V. via hun website, stuurt 5ST3PS B.V. u e-mails met aanbiedingen en updates over hun diensten als u zich hebt ingeschreven voor updates van het bedrijf.
  • Direct messages via andere communicatiekanalen: 5ST3PS B.V. kan gebruikmaken van andere communicatiekanalen om u direct messages met gepersonaliseerde advertenties en speciale aanbiedingen te sturen, zoals per post of, met uw toestemming, via pushberichten op uw mobiele telefoon of socialemediakanalen (bijvoorbeeld Messenger, WhatsApp of WeChat).
  • Relevante informatie en gepersonaliseerde advertenties tonen op websites: zie hiervoor de cookieverklaring. 5ST3PS B.V. gebruikt uw persoonsgegevens ook om u uit te sluiten van advertenties die niet meer relevant zijn voor u.
  • Gepersonaliseerde advertenties en aanbiedingen: 5ST3PS B.V. streeft ernaar advertenties en aanbiedingen zo goed mogelijk op u af te stemmen. Om die reden gebruikt 5ST3PS B.V. de categorieën persoonsgegevens beschreven onder 2.1 en 4.1 (C) (statistisch onderzoek van gegevens). E-mails kunnen bijvoorbeeld een specifieke aanbieding bevatten van een opleiding aangeboden door 5ST3PS b.v.
  • Wettelijke grondslag en recht van bezwaar: 5ST3PS B.V. stuurt u updates op basis van uw toestemming. 5ST3PS B.V. personaliseert uw advertenties en aanbiedingen op basis van de rechtmatige belangen van 5ST3PS B.V. en van derde partijen om u relevante updates en aanbiedingen te sturen. U hebt te allen tijde het recht om bezwaar te maken tegen het gebruik van uw persoonsgegevens voor direct marketingdoeleinden (zie 8 ‘Uw rechten’ hieronder).
  • Uitschrijven: U kunt zich uitschrijven voor updates van 5ST3PS B.V. en voor marketing e-mails van 5ST3PS door in de e-mail op de afmeldlink te klikken. U meldt zich dan specifiek af voor dat type update via e-mail. Wilt u zich uitschrijven voor alle updates van 5ST3PS B.V., dan kunt u in uw account uw voorkeuren voor communicatie wijzigen of via direct contact met ons via de contactformulier of via de customer care chat. In dat geval ontvangt u alleen e-mails die nodig zijn voor uw deelname aan 5ST3PS B.V. (bijvoorbeeld een verzoek om uw wachtwoord te updaten). Daarnaast kunt u zich uitschrijven door contact op te nemen met 5ST3PS B.V. (zie 8 ‘Uw rechten’ hieronder).

(E) Om met u te communiceren

5ST3PS B.V. gebruikt uw contactgegevens om met u te communiceren over uw deelname, uw vragen te beantwoorden, of uw klachten in behandeling te nemen.

(F) Voor onze bedrijfsvoering of om te voldoen aan wettelijke verplichtingen

5ST3PS B.V. verzamelen, gebruiken en bewaren uw persoonsgegevens om 5ST3PS B.V. te onderhouden zoals voor het bijhouden van gegevens, om fraude te voorkomen of te bestrijden, of om geschillen af te handelen. In geval van fraude of misbruik bij de opleidingen of transacties met 5ST3PS B.V. kan het bedrijf uw persoonsgegevens invoeren in de interne fraude- en waarschuwingssystemen voor het bedrijf. Ten gevolge daarvan worden uw aanmeldingen mogelijk nauwkeurig gecontroleerd en, in specifieke gevallen, geweigerd of gecanceld, of bent u niet langer welkom bij opleidingen van 5ST3PS B.V., of alleen onder bepaalde voorwaarden. Meer informatie vindt u in het privacybeleid van 5ST3PS B.V. Daarnaast verwerkt 5ST3PS B.V. uw persoonsgegevens om te voldoen aan wettelijke en fiscale verplichtingen.

4.2. Specifieke diensten, apps, evenementen, prijsvragen of acties

Voor specifieke diensten, apps, evenementen, prijsvragen of campagnes kan 5ST3PS B.V. uw persoonsgegevens gebruiken voor andere doeleinden dan in deze privacyverklaring is beschreven. 5ST3PS B.V. brengt u hiervan op de hoogte als u zich aanmeldt voor de dienstverlening, campagne of het evenement, of als u de app downloadt.

4.3. Wettelijke grondslag4.3. Wettelijke grondslag

5ST3PS B.V. verwerkt uw persoonsgegevens alleen als daarvoor een wettelijke grondslag bestaat. Vaak zijn uw persoonsgegevens nodig om uw deelname te onderhouden (zie 4.1 (A)). In die gevallen is de wettelijke grondslag om uw persoonsgegevens te verwerken ‘noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst’. Als u hebt toegestemd met de verwerking van gegevens (u kunt uw toestemming te allen tijde herroepen, zie 8 ‘Uw rechten’ hieronder), dan verwerkt 5ST3PS B.V. uw gegevens op basis van die toestemming.

In sommige gevallen gebruikt 5ST3PS B.V. uw persoonsgegevens als 5ST3PS B.V. daarvoor een rechtmatig belang hebben. 5ST3PS B.V. wegen de belangen steeds zorgvuldig af: uw belangen en die van anderen, en de belangen van 5ST3PS B.V. Op basis van die wettelijke grondslag verwerkt 5ST3PS B.V. uw gegevens om bijvoorbeeld fraude te bestrijden, voor statisch onderzoek of om u gepersonaliseerde aanbiedingen en advertenties sturen (zie 4.1 (C), (D) en (F) hierboven voor meer informatie).

5ST3PS B.V. zijn verplicht uw persoonsgegevens te verwerken, bijvoorbeeld voor fiscale doeleinden. Als u weigert persoonsgegevens te verstrekken die nodig zijn voor de uitvoering van uw overeenkomst met 5ST3PS B.V. of om te voldoen aan een wettelijke verplichting, kan 5ST3PS B.V. mogelijk niet alle door u gevraagde diensten leveren.

5. Verlenen van inzage aan of uitwisseling van gegevens met derden

5.1. Algemeen

5ST3PS B.V. delen uw persoonsgegevens met derde partijen in de volgende gevallen:

(A) Voor 5ST3PS B.V. en voordelen

Zie voor meer informatie hierboven onder 1 en 3.1 (B) en (C).

(B) Voor ondersteunende of aanvullende diensten

Voor het uitvoeren van 5ST3PS B.V. wordt gebruikgemaakt van ondersteuning of aanvullende diensten van derden zoals IT-leveranciers, aanbieders van sociale media, marketingbureaus en aanbieders van screeningsdiensten. Alle derde partijen zijn verplicht uw persoonsgegevens deugdelijk te beschermen en deze uitsluitend te verwerken overeenkomstig hun instructies.

5.2. Specifieke diensten, apps, evenementen, prijsvragen of acties

Voor specifieke diensten, apps, evenementen, prijsvragen of campagnes kan 5ST3PS B.V. uw persoonsgegevens delen met andere derde partijen dan in deze privacyverklaring is beschreven, bijvoorbeeld voor een evenement in samenwerking met een partner van 5ST3PS B.V.. 5ST3PS B.V. brengt u hiervan op de hoogte als u zich aanmeldt voor de dienstverlening, campagne of het evenement, of als u de app downloadt.

5.3. Websites van derden

Deze website bevat links naar websites van derde partijen. Als u die links opent, verlaat u deze website. Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derde partijen. Raadpleeg het respectieve privacy- of cookiebeleid (indien beschikbaar) van deze partij voor meer informatie over hoe ze uw persoonsgegevens behandelen.

6. Veiligheid en bewaring

6.1. Veiligheid

(A) Onze inzet

Het garanderen van de beveiliging en vertrouwelijkheid van uw persoonsgegevens is een prioriteit. Met inachtneming van de aard van uw persoonsgegevens en het risico van de verwerking ervan, heft 5ST3PS B.V. alle passende technische en organisatorische maatregelen getroffen zoals vereist door de toepasselijke wettelijke bepalingen (in het bijzonder artikel 32 van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) om een passend beveiligingsniveau te garanderen, en in het bijzonder om elke incidentele of onrechtmatige vernietiging, wijziging, openbaarmaking, verlies, inbreuk op of ongeoorloofde toegang tot deze gegevens te voorkomen.

(B) Getroffen beveiligingsmaatregelen

  • Banktransacties. 5ST3PS zijn verplicht te voldoen aan de veiligheidsstandaard conform de PCI-DSS (Data Security Standard for the Payment Card Industry), uitgegeven door de PCI Security Standard Council (PCI SSC). Deze standaard is in het leven geroepen om gegevens van betaalkaarthouders te beheren en fraude met betalingsmiddelen terug te dringen. Alle transacties van 5STPS zijn verplicht gegevens van betaalkaarten conform de PCI DSS-standaard te verwerken. 5ST3PS B.V. streeft ernaar online identiteitsdiefstal te bestrijden. 5ST3PS B.V. maakt daarom onder andere gebruik van apparatuur en software om frauduleuze betalingen op te sporen om u te beschermen in geval van verlies of diefstal van uw betaalkaart. 5ST3PS B.V. gebruikt betaaltechnologie van internationaal erkend bedrijf: Stripe.
  • Organisatorische maatregelen. 5ST3PS B.V. heeft diverse organisatorische maatregelen geïmplementeerd die het bewustzijn en de verantwoordelijkheid van medewerkers vergroten. 5ST3PS B.V. werkt met programma’s die bedoeld zijn om zowel het bewustzijn te vergroten als het delen van goede praktijken en veiligheidsnormen te bevorderen. In dit kader beschikken medewerkers over een uitgebreide verzameling documenten over uitdagingen op het gebied van informatiebeveiliging en privacybescherming.
  • Technische maatregelen. 5ST3PS B.V. voeren strenge controles uit op de fysieke en logische toegang tot interne servers die uw persoonsgegevens hosten of verwerken. 5ST3PS B.V. beschermen netwerken met de modernste technologieën (Firewall, IDS, DLP, etc.) en constructies (inclusief beveiligingsprotocollen zoals TLS 1.2) om het risico van cybercriminaliteit te beperken.

(C) De ontwikkeling van onze beveiligingssystemen

Om het juiste beveiligingsniveau te kunnen handhaven, werkt 5ST3PS B.V. met interne protocollen die gebaseerd zijn op de beste standaarden (in het bijzonder de ISO 27000-serie). 5ST3PS B.V. vertrouwt op gespecialiseerde experts en technologie om het best mogelijke beveiligingsniveau te garanderen.

(D) Wat u zelf kunt doen

De beveiliging van persoonsgegevens en de vertrouwelijkheid ervan is afhankelijk van de goede praktijken die door iedereen in acht worden genomen. Wij raden u aan om de wachtwoorden die u gebruikt om toegang te krijgen tot de diensten van 5ST3PS B.V. niet aan derde partijen bekend te maken. Log via het systeem uit bij uw profiel en socialemedia-account (vooral wanneer accounts gekoppeld zijn) en sluit na afloop van uw sessie het browservenster, zeker als u vanaf een openbare computer met het internet verbinding hebt gemaakt. Daarmee voorkomt u dat andere gebruikers toegang hebben tot uw persoonsgegevens. Om het risico van hacking te vermijden, is het raadzaam om verschillende wachtwoorden in te stellen voor elke online service die u gebruikt 5ST3PS B.V. kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal van uw gegevens op platforms die niet door ons worden beheerd.

Daarnaast raden wij het ten zeerste af om documenten uitgegeven door 5ST3PS B.V. die persoonsgegevens of andere informatie over uw deelname bevatten, aan derde partijen ter beschikking te stellen, of deze op sociale media te publiceren. Wanneer u besluit dergelijke documenten op sociale media te publiceren, bent u zelf verantwoordelijk voor het raadplegen en begrijpen van de algemene gebruiksvoorwaarden, het privacybeleid en de wijze van informatiebeveiliging die van toepassing is op de sociale netwerken van derde partijen. 5ST3PS B.V. kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de manier waarop gegevens op deze platforms worden verwerkt, opgeslagen of gepubliceerd.

(E) Beheersing van veiligheidsincidenten

‘Nul risico’ bestaat niet, en ook wanneer 5ST3PS B.V. alle toepasselijke beveiligingsmaatregelen hebben doorgevoerd, kunnen zich onvoorziene omstandigheden voordoen. 5ST3PS B.V. beschikken over specifieke procedures en middelen om beveiligingsincidenten zo goed mogelijk te beheren.

5ST3PS B.V. maken daarnaast gebruik van specifieke procedures om inbreuken op de beveiliging te beoordelen die mogelijk leiden tot onvoorziene of onrechtmatige vernietiging, wijziging, verlies of ongeoorloofde openbaarmaking van of toegang tot uw persoonsgegevens, om de bevoegde toezichthoudende autoriteiten te informeren binnen de termijn waarin de toepasselijke wetgeving voorziet, en om u te waarschuwen als het vermoeden bestaat dat een inbreuk een groot risico kan vormen voor uw rechten en vrijheden. Er worden regelmatig testen uitgevoerd om de werking van de beveiligingsinstallaties en de accuratesse van de gebruikte procedures en apparatuur te controleren.

6.2. Bewaring

5ST3PS B.V. bewaren uw persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is. Hoelang uw persoonsgegevens worden bewaard hangt af van de doelen waarvoor de gegevens worden verwerkt en de toepasselijke wettelijke bewaartermijnen.

7. Internationale doorgifte van gegevens

5ST3PS B.V. zorgt voor toereikende waarborgen om de voldoen aan de vereisten voor de internationale overdracht van persoonsgegevens onder de toepasselijke privacywetgeving. Om te garanderen dat de overdracht van persoonsgegevens buiten de Europese Economische Ruimte op de juiste manier plaatsvindt, maakt 5ST3PS B.V. gebruik van de standaardcontractbepalingen die door de Europese Commissie zijn goedgekeurd.

8. Uw rechten

8.1. Uw rechten

U kunt contact opnemen met het privacy office van 5ST3PS B.V. (zie 8.4 hieronder) om de rechten uit te oefenen die u zijn verleend op grond van de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming, inclusief het recht op (A) toegang tot uw gegevens, (B) correctie van uw gegevens, (C) verwijdering van uw gegevens, (D) beperking van de verwerking van uw gegevens, (E) gegevensportabiliteit en (F) het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking.

(A) Recht van inzage

U kunt 5ST3PS B.V. vragen of zij persoonsgegevens van u verwerken, in geval waarvan u uw gegevens kunt inzien in de vorm van een kopie.

(B) Recht op rectificatie

U hebt het recht uw gegevens te laten corrigeren als deze onjuist of onvolledig zijn. Op verzoek zullen 5ST3PS B.V. uw onjuiste persoonsgegevens corrigeren en, rekening houdend met de doeleinden van de verwerking, onvolledige persoonsgegevens completeren, eventueel door een aanvullende verklaring te verstrekken.

(C) Recht op gegevenswissing

U hebt recht op ‘gegevenswissing’. Dat houdt in dat 5ST3PS B.V. uw gegevens verwijderen. Het verwijderen van uw persoonsgegevens vindt slechts in een aantal specifieke gevallen plaats conform artikel 17 van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Hieronder vallen situaties waarbij uw persoonsgegevens niet langer nodig zijn voor de doeleinden waarvoor deze in eerste instantie zijn verwerkt, en situaties waarin de gegevens onrechtmatig zijn verwerkt. Afhankelijk van de manier waarop 5ST3PS B.V. bepaalde diensten onderhouden kan het enige tijd duren voordat reservekopieën zijn gewist.

(D) Recht op beperking van verwerking

U hebt recht op beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens. Dat houdt in dat 5ST3PS B.V. de verwerking van uw gegevens voor bepaalde tijd opschort. Omstandigheden die aanleiding kunnen geven tot uitoefening van dit recht zijn onder meer situaties waarin de u de juistheid van uw persoonsgegevens betwist en 5ST3PS B.V. tijd nodig hebben om de (on)nauwkeurigheid ervan te controleren. Dit recht weerhoudt 5ST3PS B.V. er niet van uw persoonsgegevens te blijven opslaan. 5ST3PS B.V. brengt u op de hoogte voordat de beperking wordt opgeheven.

(E) Recht op gegevensoverdraagbaarheid

Uw recht op dataportabiliteit houdt in dat u 5ST3PS B.V. kunt vragen uw persoonsgegevens in een gestructureerd, algemeen gebruikt en leesbaar formaat te verstrekken, en dat u deze gegevens rechtstreeks naar een andere verwerkingsverantwoordelijke kunt laten overdragen als dat technisch haalbaar is. Op uw verzoek en indien technisch haalbaar zal 5ST3PS B.V. uw persoonsgegevens rechtstreeks aan de andere verwerkingsverantwoordelijke overdragen.

(F) Recht van bezwaar

U hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens. Dat betekent dat u 5ST3PS B.V. kunt verzoeken uw persoonsgegevens niet langer te verwerken. Dit is alleen van toepassing als ‘rechtmatige belangen’ (waaronder profilering) de wettelijke grondslag voor de verwerking vormt (zie 4.3 ‘Wettelijke grondslag’ hierboven). U kunt te allen tijde kosteloos bezwaar maken tegen direct marketing als uw persoonsgegevens voor dit doel worden verwerkt. Hieronder valt ook profilering, voor zover dit verband houdt met direct marketing. Als u gebruikmaakt van dit recht, zal 5ST3PS B.V. uw persoonsgegevens niet langer voor dit doel verwerken.

8.2. Intrekking van uw toestemming

U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door de specifieke aanwijzingen op te volgen voor de verwerking waarvoor u toestemming hebt gegeven. U kunt bijvoorbeeld uw toestemming intrekken door op de afmeldlink in de e-mail te klikken of door uw voorkeuren voor communicatie in uw account aan te passen (indien beschikbaar). Daarnaast kunt u contact opnemen met de privacy offices van 5ST3PS B.V. Meer informatie over het intrekken van uw toestemming voor cookies en vergelijkbare technologieën die 5ST3PS B.V. gebruikt als u deze website bezoekt, vindt u in het cookiebeleid.

8.3. Weigering of beperking van rechten

Mogelijk doen zich situaties voor waarin 5ST3PS B.V. uw rechten mag weigeren of beperken zoals beschreven in 8.2 hierboven. In alle gevallen zal 5ST3PS B.V. iles zorgvuldig overwegen of een dergelijke uitzondering van toepassing is en u daarover informeren 5ST3PS B.V. kan bijvoorbeeld uw verzoek om toegang weigeren als dat nodig is om de rechten en vrijheden van andere personen te beschermen, of weigeren uw persoonsgegevens te verwijderen als de verwerking ervan nodig is om te voldoen aan wettelijke verplichtingen. Het recht op dataportabiliteit geldt bijvoorbeeld niet als de persoonsgegevens niet door u zijn verstrekt of als deze worden verwerkt om andere redenen dan uw toestemming of de uitvoering van een overeenkomst.

8.4. Privacy Office

Om gebruik te maken van uw rechten hoeft u slechts uw verzoek te e-mailen aan de privacy office van 5ST3PS B.V.:

Gebouw Weena

Weena-Zuid 130

3012NC Rotterdam

E-mail: info@5st3ps.nl

T.N.V. W. Salentijn

8.5. Vragen, opmerkingen of klachten

Neem bij vragen, opmerkingen of klachten gerust contact op met 5ST3PS B.V. Zijn uw opmerkingen niet naar tevredenheid afgehandeld, dan hebt u het recht een klacht in te dienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit. In Nederlands is de Autoriteit Persoonsgegevens verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van de privacyvoorschriften.

9. Veranderingen in het privacybeleid

Deze privacyverklaring is inwerking getreden op 14 februari 2024 en wordt bij gelegenheid aangepast. 5ST3PS B.V. brengt u op de hoogte van wijzigingen in deze privacyverklaring conform de toepasselijke wet gegevensbescherming.

Brochure downloaden

Brochure downloaden