Search
Close this search box.

Lean Six Sigma Black Belt
- Classroom

  • Overview
  • Module
  • Docenten
  • FAQs
  • Reviews

Willem Salentijn

Managing Director – Master Black Belt
Willem Salentijn heeft ruim 30 jaar werkervaring, waarvan ruim 20 jaar werkervaring in projectmanagement
Container (2)

Sander Gooiker

Master Black Belt – Senior Lecturer

Biografische informatie – Sander Gooiker is een Lean Six Sigma Master Black Belt die energie krijgt van het mogelijk maken van gewenste veranderingen in organisaties
Container (3)

Lindert Heyligers

Associate Black Belt – Lecturer

Lindert Heyligers is een professional met ruim 20 jaar ervaring binnen de automotive- en maakindustrie

Yvonne Beekmans

Associate Black Belt – Lecturer

Yvonne Beekmans heeft ruim 21 jaar werkervaring, waarvan zij 10 jaar heeft gewerkt bij een wereldwijd accountantskantoor, BDO

In de module Waardestroom wordt aan de hand van een simulatie het proces denken uitgelegd en de waardestroom, als basis voor verbeteren. We plaatsen de waardestroom tegen de context van snelheid en kwaliteit. We leren de waardestroom in kaart te brengen om vervolgens verspillingen te verwijderen, business value add te minimaliseren en klantwaarde te vergroten.

In de module Continuous Flow leren we hoe we een bedrijfsproces zodanig optimaliseren dat deze afgestemd is op de klantvraag, de stappen in de waardeketen volledig op elkaar afgestemd zijn en iedereen continu bezig is waarde te creëren. We leren niet alleen hoe we principes van Flow en Pull praktisch toepassen, maar ook hoe we de optimale instellingen bepalen.

In de module Lean Management leren we de principes die Toyota hebben groot gemaakt en de basis zijn voor Lean Management. Naast het Toyota Productie Systeem leren we hoe we vanuit de Lean gedachte de organisatie besturen (Hoshin Kanri) en hoe we mensen coachen naar betere resultaten (Kata). Dit alles tegen de context van Kaizen, waarvan we leren dat dit niet alleen staat voor continu verbeteren en ook een management benadering is.

In de module Statistische Procescontrole leer je hoe we vaststellen dat we doen wat we zeggen. We leren hoe we verstoringen binnen procesgedrag kunnen vinden en hoe we problemen kunnen voorkomen. Ook leer je hoe we de basis leggen voor verbeteringen met Six Sigma door het verbetergebied vast te stellen met behulp van eenvoudige statistische tools.

In de module Root Cause Analysis (RCA) leer je hoe je de mogelijke grondoorzaken voor een probleem, waardoor je niet aan de vereiste kwaliteit voldoet, kan vinden. Vervolgens leer je hoe we met Excel gestructureerd de mogelijke grondoorzaken terugbrengen tot de paar echte veroorzakers. Ten slotte nemen we de echte veroorzakers weg in een Plan, Do, Study, Act cyclus.

In de module Problem Solving leer je hoe je problemen oplost van theorie naar praktijk. Voor de theoretische oplossing leer je hoe je een regressiemodel maakt en hoe je de optimale instellingen ervan bepaalt. Hiervoor gebruiken wij Minitab®. Voor de praktische oplossing maken wij gebruik van diverse technieken van Quality Assurance.

In de voorgaande modules hebben we de grondoorzaken weggenomen op basis van historische data en kennis over het proces. Maar wat als processen met elkaar verweven zijn en je geen goed beeld hebt van waar de oorzaken liggen? Of wat als u slechts een kleine hoeveelheid data tot uw beschikking heeft? In deze module leren we krachtige technieken om de grondoorzaken uit de data te achterhalen.

In de module Kwaliteitsmanagementtools leer je hoe je de zeven Kwaliteitstools uit Lean toepast. Dit zorgt ervoor dat uw organisatie op het juiste niveau blijft en dat u de grondoorzaken van problemen kunt blijven vinden en wegnemen. Hiervoor gebruiken we eenvoudige Excel-technieken waarmee we visueel beheer leren opzetten.

In de module Lean Advanced leert u hoe u een organisatie kunt auditen om zo een startpunt te hebben voor een implementatieplan. Ook leer je hoe je een veranderingsproces vormgeeft, faciliteert en versnelt. Na deze module weet je wat je moet doen om een ​​organisatie op Gold Standard te krijgen, het hoogste volwassenheidsniveau voor Lean.

In de module Design of Experiment (DoE) leer je hoe je een experiment opzet om snel informatie te krijgen over de optimale instellingen voor een proces, product of zelfs een dienst. Veel organisaties hebben te maken met vervuilde data. Met een DoE kunt u snel informatie verzamelen om de Time-to-Market-tijd te verkorten. DoE is een van de meest effectieve technieken van Six Sigma. In deze module leert u hoe u een DoE opzet en implementeert, maar ook wat u uiteindelijk met de resultaten kunt doen.

In de Lean Six Sigma Black Belt opleiding van 5ST3PS leer je de essentiële tools en onderzoeksmethodes om procesverbeteringsinitiatieven binnen je organisatie te leiden waarbij statistiek en management theorieën leidend zijn.
Volg deze cursus om een Lean Green Belt-specialist te worden, waar onze professionals bij 5ST3PS u toerusten om aanzienlijke verbeteringen in prestaties en kwaliteit te bereiken met de juiste combinatie van specialistische expertise en gestructureerde Lean-methodiek.

5ST3PS online training is zorgvuldig doordacht en ontwikkeld op basis van de laatste academische inzichten. Door onze samenwerkingen met internationale partners en universiteiten, behoren de programma’s van 5ST3PS tot de beste online lean six sigma certificeringsprogramma’s ter wereld, waar je de vaardigheden die je in je rol toepast echt kunt leren en ervaren.

TIJDENS DE LEAN SIX SIGMA BLACK BELT OPLEIDING, LEER JIJ

WHY CHOOSE THE LEAN SIX SIGMA BLACK BELT COURSE??

Veelgestelde Vargen

De trainingen op locatie vinden plaats in Utrecht of Rotterdam. Er is daar lunch, diner, koffie en thee aanwezig. De Virtual Classrooms zijn online trainingen die je van achter jouw eigen computer volgt. Via een webcam heb je contact met de docent en de medestudenten. Je kan de Virtual Classrooms volgen vanuit jouw eigen huis of kantoor.

Iedereen kan zich inschrijven voor de cursus, er zijn geen toelatingseisen. Het is wel goed om je te realiseren dat de cursus een hbo-niveau insteek heeft en ook daadwerkelijk op het hbo wordt toegepast. De trainingen zijn bedoeld voor iedereen die een positief effect op klanttevredenheid, medewerkersbetrokkenheid en winst wil realiseren. Elke werknemer of werkgever die zijn of haar bedrijfsprocessen wil verbeteren is van harte welkom bij onze trainignen.

Jazeker, de opleiding van 5ST3PS is geaccrediteerd door het Lean Competency System (LCS), dé wereldwijde kwaliteitsnorm voor Lean.
We nemen de examens niet zelf af, wat de meeste aanbieders overigens wel doen. De examens worden afgenomen door International Lean Six Sigma Institute (iLSSi). Hierdoor weet je dat je een echt certificaat krijgt. Als je geslaagd bent, kan je dus officieel aan de slag als Lean Green Belt professional.

Veel online cursussen wereldwijd worden geschreven door zogenaamde Contentmanagers. Ze zoeken op internet naar materiaal en hergebruiken dit voor hun online training. Bij 5ST3PS zijn we in 2018 begonnen met het ontwikkelen van onze e-learning en alle content is uniek en geschreven door onze Master Black Belts. Onze centre of academic excellence heeft het unieke concept bedacht om ervoor te zorgen dat jij het maximale uit je leerervaring haalt.

De mensen van 5ST3PS worden ondersteund door een brede groep wetenschappers en professionals. Door aan te sluiten op wetenschappelijk onderzoek en regelmatig te publiceren in bijvoorbeeld TQM-journal, weet je zeker dat er veel online kennis beschikbaar is.
 

De twee meest gevraagde trainingen voor Lean zijn de Lean Green Belt en de Lean Black Belt. De twee meest gevraagde cursussen voor Lean Six Sigma zijn de Lean Six Sigma Green Belt en de Lean Six Sigma Black Belt. 5ST3PS is de best beoordeelde trainer voor zowel de Lean Green Belt en de Lean Black Belt als voor de Lean Six Sigma Green Belt en de Lean Six Sigma Black Belt. Wil je het verschil weten tussen Lean en Six Sigma? Leer over 5 manieren waarop Lean en Six Sigma elkaar aanvullen. Meer weten over de opleiding Green Belt en Black Belt? Lees meer over de verschillen tussen de Green Belt en de Black Belt.

Students review on this course

Carlo Haring

10/10

“De opleiding van 5ST3PS is zeer goed en uitgebreid vormgegeven. Het doel van de opleiding is niet alleen het behalen van de belt maar ook de praktische toepassing van de theorie. Gedurende de lessen zorgde de trainer Willem Salentijn ervoor dat de theorie op een leuke wijze werd toegpast door veel interactie, voorbeelden uit de praktijk, groepopdrachten en uiteraard een paar flauwe grappen ;). Doordat de focus op de toepassing in praktijk lag, ben je na afronding ook in staat dit direct binnen je huidige werkomgeving toe te passen. “

2 weken geleden

Demir

10/10

“Ik heb een hele positieve ervaring met 5ST3PS! De cursus is inhoudelijk goed met voldoende persoonlijk aandacht voor de cursisten. Willem heeft is een betrokken trainer met veel ervaring in LSSBB. Gelukkig ontbreekt het tijdens de lessen niet aan een beetje humor;) Dankjewel!”

2 weken geleden

Marcel Heere

10/10

“Door de sessies met Sander komt de materie tot leven en krijg je echt overzicht over de stof en de hoofd en bijzaken. Door de praktische oefeningen heb ik inzicht gekregen de toepassing van de vele tools in de SIX SIGMA gereedschapskist”

een maand geleden

Behoefte aan persoonlijk studieadvies op basis van je huidige loopbaan en leerdoelen?

Deze cursus is beoordeeld

9.8/10

Gebaseerd op 171 ervaring

Certificeringspakket

Praktische certificering is het bewijs dat u één project met Lean succesvol heeft afgerond. Ons certificeringspakket omvat een voucher voor het assessment, ondersteuning door een ervaren Master Black Belt, maximaal 4 uur coaching en toegang tot onze helpdesk. Daarnaast dienen wij uw portfolio voor u in en doen vervolgens de nodige controles.

Voor meer informatie ga naar: https://www.5st3ps.nl/certificering/
Onze studenten werken bij
vele prestigieuze bedrijven zoals

Wereldwijd geaccrediteerde Lean Six Sigma
opleidingen en certificaten

Voor de vijfde keer verkozen tot

Best Opleider van Nederland

Voor de vijfde keer verkozen tot

Best Opleider van Nederland

Internationaal Lean Six Sigma
Instituut (iLLSi)

iLSSi is een onafhankelijk certificeringsinstituut voor Lean Six Sigma.

Council for Six Sigma Certification (CSSC)

We are fully accredited for Six Sigma (CSSC).

Lean Competency System (LCS)

We are fully accredited for Lean as you can see on the LCS website.

CENTRAAL REGISTER KORT
BEROEPSONDERWIJS (CRKBO)

Toegang tot dit register is exclusief voor onderwijsinstellingen zoals 5ST3PS.

NEDERLANDSE RAAD VOOR
TRAINING EN OPLEIDING (NRTO)

Dit certificaat is een teken van professionaliteit in de opleidingsmarkt

Carrièremogelijkheden
en salarisverbetering

Snel kunnen inspelen op een veranderende markt en tegelijkertijd de kosten laag kunnen houden, is de noodzaak van het uur voor organisaties. In onze training leer je op een gestructureerde en efficiënte manier productieproblemen op te lossen, werkprocessen te optimaliseren door overbodige handelingen weg te nemen zodat alleen het waardevolle overblijft.

150%

Maximum Salary Hike

75%

Average Salary Hike

2900+

Hiring Partners

Wilt u meer weten over onze cursussen

Bel ons op werkdagen tussen 9.00 en 18.00 uur

Brochure downloaden

Brochure downloaden