Search
Close this search box.

Verschil Green Belt En Black Belt Van 5ST3PS

VERSCHIL GREEN BELT EN BLACK BELT VAN 5ST3PS

Wat is het verschil tussen een Lean Green Belt en een Lean Six Sigma Green Belt? Of tussen een Lean Black Belt en een Lean Six Sigma Black Belt? En wat is überhaupt het verschil tussen een Belt in Lean en een Belt in Six Sigma

In de wereld van procesverbetering en Lean management zijn de Green Belt en de Black Belt certificeringen bekende termen. Zo kun je bij 5ST3PS worden opgeleid tot een Internationaal gecertificeerde professional. Bij 5ST3PS krijg je geen certificaat van de opleider zelf maar van de certificerende instantie. Met een Internationale certificering verhoog je jouw marktwaarde. Maar wat is precies het verschil tussen een Green Belt en een Black Belt? En wat betekent dat voor je praktisch? In dit artikel lees je de onderscheidende kenmerken van beide certificeringen. En bespreken we welke het meest geschikt is voor jouw carrière en doelen.

Meer lezen over welke opleiding bij jou past kun je HIER

GREEN BELT VAN 5ST3PS

Allereerst over de Green Belt. Deze vind je bij 5ST3PS in zowel de Lean Green Belt als de Lean Six Sigma Green Belt variant. De Green Belt is de meest gekozen opleiding voor als je processen verbetert als onderdeel van jouw werk of naast jouw werk. Met de handvatten uit de opleiding leer je hoe je werk makkelijker, beter, sneller en goedkoper maakt. Een Green Belt heeft een goed begrip van de DMAIC-methodologie (Define, Measure, Analyze, Improve, Control) en verbetert processen. Om kort te gaan, in de opleiding leer je om procesproblemen op te lossen. Problemen herken je met de behoefte om sneller, beter, makkelijker of goedkoper te werken. Hierbij maakt het dan niet uit of je een klassikale training volgt of een voordelige elearning.

Wat kun je dan als Green Belt? Als Lean Green Belt en als Lean Six Sigma Green Belt leer je processen te analyseren, diagnosticeren, verbeteren en in stand te houden. Met een Green Belt certificering leer je hoe je problemen in processen analyseert, diagnosticeert en oplost.

Meer lezen over de DMAIC lees je HIER

BLACK BELT VAN 5ST3PS

Een Black Belt certificering bij 5ST3PS gaat een stap verder dan de Green Belt en is bedoeld voor professionals die een leidende rol willen spelen in Lean of Lean Six Six Sigma. De Lean Black Belt of de Lean Six Sigma Black Belt kun je beschouwen als de projectmanager van verbeter en innovatie projecten. Een Black Belt heeft diepgaande kennis van Lean of Lean Six Sigma. Verder leer je de vaardigheden om projecten succesvol te leiden. Met een Black Belt certificering kun je organisaties begeleiden bij verbeteringsinitiatieven en duurzame resultaten behalen op het gebied van efficiency en kwaliteit.

HET VERSCHIL

Aan de ene kant is een belangrijkste verschil tussen een Green Belt en een Black Belt van 5ST3PS de mate van kennis, vaardigheden en verantwoordelijkheden. Aan de andere kant is een belangrijk verschil de waardering. Een Black Belt wordt nu eenmaal meer betaald dan een Green Belt. Een Green Belt van 5ST3PS kan zelfstandig processen verbeteren. Liggen problemen complexer dan kom je uit bij de Black Belt. Een Lean Black Belt heeft diepgaande kennis van Lean. Kies je voor de Lean Six Sigma Black Belt dan leer je daarboven op Six Sigma. Competenties zijn verbeterprojecten leiden, geavanceerde analyses uitvoeren en strategische beslissingen nemen op het gebied van procesverbetering.

WELKE PAST BIJ JOU?

De keuze tussen een Green Belt en een Black Belt certificering hangt af van je carrièredoelen en ambities. Dubbel belangrijk is dat je met de Green Belt van 5ST3PS leert om zelfstandig processen te verbeteren. In veel opleidingen van andere aanbieders is de Green Belt vooral ondersteunend aan de Black Belt. Bij 5ST3PS leer je zelfstandig processen efficiënter en effectiever te maken. Als je de projectmanager van de verbeteringen wilt zijn en bijvoorbeeld als zelfstandige een hoger tarief wilt vragen, dan is een Black Belt certificering de beste keuze.

CONCLUSIE

De Green Belt en Black Belt certificeringen van 5ST3PS vergroten jouw expertise in Lean Six Sigma. En helpen je verder om waardevolle bijdragen te leveren aan procesverbetering. De Green Belt leert hoe je processen verbetert en problemen wegneemt. Wat kun je dan meer als Black Belt? De Black Belt gaat een stap verder en biedt geavanceerde kennis en leiderschapsvaardigheden. Het kiezen tussen een Green Belt en een Black Belt certificering hangt af van je carrière doelen. En de rol die je wilt spelen. De Green Belt is de projectleider van verbeteringen en de Black Belt is de projectmanager van verbeteringen. En een Master Black Belt kun je als de programmamanager beschouwen.

Jouw keuze voor Lean of Lean Six Sigma heeft te maken met complexiteit. Met Lean kom je al een heel eind. Zitten problemen wat dieper, dan heb je Six Sigma nodig. Ongeacht je keuze, beide certificeringen bieden waardevolle vaardigheden en kunnen je loopbaan in procesverbetering naar nieuwe hoogten brengen.

Opleidingen kun je bij ons zowel klassikaal als in de voordelige elearning volgen. Als opleider certificeren we niet zelf. Je wordt Internationaal gecertificeerd. Dus geen slager die zijn eigen vlees keurt.

Latest Post

At 5ST3PS we have one foot in science and one foot in practice. This enables us to combine the knowledge of both worlds and use it in our courses. On this page we share some papers to share our scientific knowledge.

Voor meer informatie lees meer in onze kennisbank

Brochure downloaden

Brochure downloaden