Search
Close this search box.

Kies Jouw Opleiding

Kies Jouw Opleiding

De meest gevolgde opleiding voor Lean Six Sigma is de Lean Six Sigma Green Belt. De Green Belt is de specialist om verspillingen weg te halen, doorlooptijden te verkorten en besparingen te realiseren. Zoals Shingo zei: sneller, makkelijker, beter en goedkoper. In de opleiding van 5ST3PS leer je van mensen uit de praktijk hoe je dit zelf doet volgens het principe wat je vandaag leert, kun je morgen toepassen.

 

Heb je vragen of wil je meer informatie? Chat met één van onze Black Belts of vraag vrijblijvend informatie aan.

WAAROM OPLEIDING VOLGEN BIJ 5ST3PS.NL?

5ST3PS is al 5 jaar op rij Beste Opleider van Nederland voor kwaliteit en projectmanagement. De mensen van 5ST3PS zijn in de praktijk gevormd en verbonden aan het hoger onderwijs. Het boek Lean Six Sigma voor het hoger onderwijs van onze Master Black Belt Willem Salentijn is het meest gebruikte boek in Nederland. Wij leren je hoe je Lean Six Sigma praktisch kunt toepassen. Naast alle tools en technieken is er ruim aandacht voor de vaardigheden die je nodig hebt om effectief te zijn. Verandermanagement en projectmanagement vaardigheden zijn onderdeel van de opleiding. Uiteindelijk gaat het erom dat je door de Lean Six Sigma methode van een praktisch probleem tot een praktische oplossing komt.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN LEAN EN SIX SIGMA?

Lean concentreert zich op het proces en de verwerking en Six Sigma concentreert zich op de dieper liggende grondoorzaken en data. Is dat moeilijk? Als je een huishoudboekje kunt bijhouden, dan heb je de basis vaardigheden om aan de slag te gaan met Six Sigma.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN DE GREEN BELT EN DE BLACK BELT?

De Green Belt is de specialist voor het oplossen van problemen in processen. Voorbeelden van problemen in processen zijn:
De Black Belt is de specialist om problemen die meerdere processen of afdelingen raken op te lossen. Voorbeelden van meervoudige problemen zijn:

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN LEAN GREEN BELT EN EEN LEAN SIX SIGMA GREEN BELT?

Een Lean Green Belt leert om met Lean verspillingen in processen weg te nemen en doorlooptijden te verkorten. Een Six Sigma Green Belt leert om met eenvoudige statistiek grondoorzaken weg te nemen voor proces problemen. Six Sigma gaat verder waar Lean ophoudt. Lean is ideaal als je doorlooptijden wilt verkorten en kosten besparen. Six Sigma is ideaal als je de kwaliteit wilt verhogen en nog meer kosten wilt besparen.

MET WELKE OPLEIDING KAN IK HET BESTE BEGINNEN?

De opleidingen van 5ST3PS zijn modulair opgebouwd. Je kunt dus heel makkelijk instromen en later upgraden. De meest laagdrempelige opleiding is de Lean Green Belt (LGB). De LGB is een must voor iedereen die werkt in processen of het nou in kantooromgevingen is, de zorg, de publieke sector of maakomgevingen.

DE MEEST GEVOLGDE OPLEIDING

Wil je de meest gevolgde opleiding wereldwijd volgen, dan is dat de Lean Six Sigma Green Belt. De LSSGB is voor iedereen die dagelijks problemen moet oplossen. Een Green Belt lost problemen op en voorkomt ze door het gebruik van Six Sigma. Als je de volgende stap in jouw loopbaan wilt nemen, volg je de Black Belt. Zowel de Lean Black Belt (LBB) als de Lean Six Sigma Black Belt (LSSBB) helpen organisaties naar een hoger niveau. De meeste cursisten die deze opleidingen volgen maken binnen een jaar promotie als ze in loondienst zijn. Zelfstandigen hebben sneller een opdracht en kunnen meer vragen. Twijfel je nog? Start dan met een Lean Green Belt en dan kun je heel makkelijk doorstromen naar de LSSGB, de LBB of de LSSBB.

CONTACT OPNEMEN MET 5ST3PS

Neem bij vragen eenvoudig contact op. We zijn te bereiken via het chatvenster of maak gebruik van ons online contactformulier.

Wilt u meer weten over onze cursussen

Bel ons op werkdagen tussen 9.00 en 18.00 uur

Brochure downloaden

Brochure downloaden