Scrum Master

De Scrum Master is een opleiding in een kleine groep zodat je de volledige aandacht hebt van de trainer. De opleiding wordt inhouse als maatwerk aangeboden. Je kunt hierdoor je eigen praktijkcasus inbrengen en een vliegende start met scrum hebben. Het principe wat je leert tijdens de Scrum Master kan je na afronding gelijk toepassen!

AGENDA & KOSTEN

Prijs op aanvraag

Wil je leren wat het werken als Scrum Master inhoudt en wil je je met maximaal resultaat en minimale inspanning certificeren voor Professional Scrum Master (PSM)?

Dan is de training van 5ST3PS de beste keuze. In 1 dag leer je alles over wat een Scrum Master doet, wat zijn rol is en leer je belangrijke vaardigheden zoals het faciliteren van ceremonies zoals de Dagstart, het coachen van teams en de organisatie en het wegnemen van belemmeringen en steeds beter worden.

Deze training is uitstekend geschikt om je voor te bereiden op het PSM examen door de aandacht voor wat er in het examen wordt gevraagd en de grote database met oefenvragen. 

SCRUM MASTER OPLEIDING: waarom kiezen voor 5st3ps.nl?

Je wordt voorbereid voor het Professional Scrum Master examen

Je leert belangrijke vaardigheden die je direct kunt toepassen

Je hebt toegang tot honderden vragen om je voor te bereiden op het examen

Je krijgt les van mensen die in de praktijk gevormd zijn

Voldoende aandacht voor jouw persoonlijke vragen en leerdoelen

Opleiding van 1 dag, maximaal effectief

Na deze opleiding tot Scrum Master

 • Maximaal voorbereid voor het PSM examen
 • Teams faciliteren om binnen de sprint tot het gewenste resultaat te komen
 • Teams begeleiden in het Agile denken en tot break-through veranderingen te komen
 • De product owner ondersteunen in het bepalen van de scope en coachen in de interactie met het team en de omgeving

Onze opleidingen zijn gegarandeerd POWERPOINT en LEGO FREE en bestaan uit activerende werkvormen waardoor je de vaardigheden verwerft en leert toe te passen op de eigen beroepspraktijk.

Scrum Master training: kalender

Onze opleidingen kennen een startgarantie, dat wil zeggen dat we garanderen dat je op onderstaande data kunt beginnen met de opleiding.

Zodra we uw inschrijving ontvangen, reserveren we een plek in de training. Vervolgens ontvangt u binnen 24 uur een mail met meer informatie over de training. Een week voor de training stelt de docent zich aan u voor per mail. We zijn ten alle tijde bereikbaar via de telefoonmail en de chat.

Als u meer wilt weten over de opleiding, dan kunt u ook een gratis brochure aanvragen. U leest in de brochure onder meer welke stof er wordt behandeld. Daarnaast bevat de brochure enkele ervaringen van oud-cursisten.

Wat is een Scrum Master?

Een Scrum Master is een dienende leider. Hij of zij coacht het team en het management in het werken volgens Scrum. Daarnaast faciliteert de Scrum Master ceremonies zoals de dagstart. De Scrum Master neemt ook hindernissen weg die belemmeren dat het werk voltooid kan worden.

Wil je in 100 seconden leren wat Agile, Scrum en Lean inhouden voor de Scrum Master?

Scrum certificaat

Verder bereiden we de cursist maximaal voor op het Engelstalige Professional Scrum Master I examen, het meest gevraagde certificaat in de beroepspraktijk. 5ST3PS® heeft een eigen online leeromgeving en een database met bijna 500 vragen om je zo uitstekend voor te bereiden op het examen.

De student kan zich hiervoor separaat inschrijven via www.scrum.org. De kosten voor dit externe examen zijn niet in de opleiding begrepen.

Scrum Board maken

Wat allemaal aan bod komt:

 • Principes en Context voor projectmatig werken
 • Begrijpen welke de dillema’s zijn
 • Agile Manifesto
 • Het Scrum Framework
 • De verschillende ceremonies
 • Coachen naar resultaat
 • Faciliteren van het team
 • Conflicthantering
 • Stakeholder management
 • Waar je tegenaan gaat lopen

De opleiding is inclusief de Scrum Guide, het cursusmateriaal, toegang tot onze online leeromgeving, lunch en onbeperkt koffie en thee. Verder zijn onze opleidingen gegarandeerd POWERPOINT FREE en gebaseerd op activerende werkvormen.

Volg ons op LinkedIn

Volgen