Lean Master Black Belt

Lean Master Black Belt al voor €2500,-

Hoogstgewaarde Lean Master Black Belt Opleiding van Nederland

In 5 weken volledig opgeleid

Kleine groepen met veel interactie

De Lean Master Black Belt is de hoogste graad in Lean en onderscheidt zich van de Black Belt door ervaring, kennis, verander skills, analyse en diagnose vaardigheden en uiteraard overtuigingskracht met een diepgaande kennis over de tools van Lean. Op deze pagina lees je meer informatie over de Lean Master Black Belt en de opleiding.

WAAROM KIEZEN VOOR DE LEAN MASTER BLACK BELT OPLEIDING VAN 5ST3PS?

Volwaardige opleiding dus geen workshops of masterclasses

5ST3PS behoort al 5 jaar op rij tot de Beste Opleiders van Nederland

Theoretische en praktische verdieping

Onder begeleiding aan de slag met praktijkopgaven om te certificeren

Ontwikkeld in samenwerking met top wetenschappers in Lean Six Sigma

Werken met kleine groepen waardoor er veel interactie is

5ST3PS is CRKBO & NRTO Geaccrediteerd

OVER DE LEAN MASTER BLACK BELT OPLEIDING

5ST3PS behoort al 5 jaar op rij tot de Beste Opleiders van Nederland. Onze trainers komen uit de praktijk en leren je direct om processen te verbeteren en de mensen in deze veranderingen mee te nemen.

In een jaar leer je de theoretische grondslagen van Lean en Six Sigma. Als Master Black Belt ontwikkel je organisatie en mensen in het effectieve en efficiënte toepassen. Elke maand is er een lesdag gericht op de theoretische aspecten en de praktische toepassing in eigen organisatie.

Module 1: Invoeren en Opschalen van Lean in de Organisatie

Empirische verandering tegenover traditionele verandermethoden, sleutels van Lean leiderschap en verandering en het vormgeven van het deployment programma.

Module 2: Systeemdenken en Beïnvloeden van Veranderingen

Een Lean Master Black Belt is niet alleen een expert in Lean-methodologieën, maar ook een bekwame leider. Op deze dag ontwikkel je essentiële leiderschapsvaardigheden om een Lean-transformatie succesvol te leiden. We behandelen onderwerpen zoals verandermanagement, coaching en het inspireren van teams om duurzame verbeteringen te realiseren.

Module 3: Portfolio en Programmamanagement

Een cruciaal aspect van Lean is het vermogen om projecten effectief te beheren. Tijdens deze dag leer je hoe je Lean-projecten plant, organiseert en uitvoert. We verkennen projectmanagementtools en -technieken die je zullen helpen bij het stellen van doelen, het toewijzen van middelen en het meten van projectresultaten.

Module 4: Ontwikkelen van de organisatie

Hoe je een programma opzet en de benodigde vaardigheden ontwikkelt voor de Lean transformatie en dit koppelt aan Kaizen en Continuous Improvement inclusief het inrichten hiervan.

Module 5: Lean in de Supply Chain

Supply chain-efficiëntie is essentieel voor het succes van een organisatie. Op deze dag onderzoeken we hoe Lean-principes kunnen worden toegepast op de supply chain. Je leert hoe je de waardestroom door de hele keten kunt optimaliseren, verspilling kunt verminderen en de klanttevredenheid kunt verbeteren.

Module 6: Lean Master Black Belt-examen

De laatste dag is gewijd aan het afleggen van het Lean Master Black Belt-examen. Dit examen omvat een combinatie van theoretische kennis en praktische toepassingen. Bij succesvolle afronding ontvang je het certificaat van Lean Master Black Belt, waarmee je je expertise kunt aantonen en waardevolle kansen op carrièreontwikkeling kunt benutten.

Na de opleiding bieden we ondersteuning en begeleiding om je te helpen bij het succesvol implementeren van Lean-principes in je eigen organisatie. Naast de theorie certificering is een assessment waarin je de principes op MBB niveau in jouw organisatie hebt toegepast onderdeel van de uiteindelijke certificering. Hiervoor zit standaard praktijkbegeleiding in de opleiding.

Trainingskalender

Onze opleidingen kennen een startgarantie, dat wil zeggen dat we garanderen dat je op onderstaande data kunt beginnen met de opleiding.

4 september 2023 t/m 17 januari 2024

Rotterdam + Utrecht

Toon cursusdata

4 september 2023, 10:00-17:00 uur, Module I

18 september 023, 10:00-17:00 uur, Module II

2 oktober 2023, 10:00-17:00 uur, Module III

30 oktober 2023, 10:00-17:00 uur, Module IV

27 november 2023, 10:00-17:00 uur, Module V

17  januari 2024, 18:00-20:00 uur, Utrecht(centraal examen), Examen

Download brochure

WAT DOET EEN LEAN MASTER BLACK BELT?

Als Lean Master Black Belt ben je de programmamanager van de Lean transformatie voor organisaties in verandering of de programmamanager van Continu Verbeteren. Als Lean Master Black Belt richt je de organisatie op de speerpunten welke je een stap hoger brengen in de volwassenheid om zo een cultuur van continu verbeteren te bereiken of verder uit te bouwen. In deze rol van je verantwoordelijk voor het identificeren van kansen, de besturing op de projecten, sparren met management en directie voor de verdere uitrol en uiteraard coaching en opleiding.

WAT LEER JE ALLEMAAL?

 • Je leert hoe je in een organisatie Lean Implementeert
 • Je leert hoe je aansluit bij strategische doelen
 • Je leert hoe je initiatieven opstart en begeleidt
 • Je leert hoe je de gesprekspartner bent van de directie
 • Je leert hoe je zowel de binnenkant als de buitenkant van verandering beïnvloedt
 • Je leert wat de praktische aspecten zijn van programmamanagement en verandermanagement
 • Je leert wat de diepere theoretische grondslagen zijn voor Lean en Six Sigma

WAAROM 5ST3PS?

De opleiding van 5ST3PS is praktijkgericht en bereidt voor op het gecertificeerde examen, gebaseerd op de Body of Knowledge van CSSC®, de wereldwijde norm voor kwaliteit. Onze colleges zijn interactief en gericht op het verwerven van praktische vaardigheden. Onze Master Black Belt opleiding is ontworpen met onze internationale partners en wetenschappers.

INSCHRIJVEN VOOR DE LEAN MASTER BLACK BELT CURSUS

Een Lean Master Black Belt word je al vanaf €2500,-. Een investering die je veel profijt zal opleveren gedurende je carrière. Dit bedrag is inclusief:

 • Het cursusmateriaal
 • Toegang tot de online leeromgeving
 • Licentie Minitab (30 dagen) of SigmaXL (30 dagen)
 • Lunch arrangement, onbeperkt koffie en thee
 • Examentraining
 • Het examen
Master Black Belt

Volg ons op LinkedIn

Volgen