Search
Close this search box.

Veelgestelde Vragen

Veelgestelde Vragen

 

Lean richt zich op het optimaliseren van werkprocessen. Het door autofabrikant Toyota ontwikkelde principe haalt overbodige handelingen uit werkprocessen, zodat alleen het waardevolle overblijft. De klantbehoefte staat hierbij centraal.

Binnen Six Sigma ligt de focus op de procesoutput; door de variaties in processen te verminderen, ontstaat er een constante kwaliteit van procesoutput. Keuzes voor veranderingen maak je bij Six Sigma uitsluitend op basis van statistische gegevens.

Een Green Belt kan binnen een organisatie gezien worden als een Lean projectleider. Een Green Belt is bekend met technieken en tools om verbeterprojecten op te zetten en leiden. Als Black Belt ben je doorgaans fulltime met Lean bezig, bijvoorbeeld met het opzetten en begeleiden van grotere Lean programma’s. Een Black Belt zorgt ervoor dat processen dusdanig verbeterd worden, dat de organisatie strategische doelen gaat behalen. De Black Belt is daarnaast in staat om Green Belts alsmede teamleiders of managers aan te sturen en te coachen.

Klassikaal in een klaslokaal of virtuele klassen nemen plaats op  13.00 tot 21.00 uur en kunnen makkelijk gecombineerd worden met werk.

De opleiding is in totaal 5 dagen verspreid over 3 maanden.

Door middel van het examen toetsen we of je over de competenties beschikt die horen bij de opleiding. Het examen bestaat uit open vragen en deze sluiten aan bij de Body Of Knowledge van ASQ, het wereldwijde onafhankelijke kennisinstituut voor kwaliteit.

Ja, alle diploma’s die verkregen zijn via 5ST3PS worden afgenomen door het INTERNATIONAL LEAN SIX SIGMA INSTITUTE (iLSSI). Dit is de internationale standaard voor Lean Six Sigma.

Lean is een vrij toegankelijke manier om processen te verbeteren en is vooral gericht op het verhogen van de snelheid. Met Lean leer je problemen op te lossen en op een duurzame manier weg te nemen. De klant en de wensen van de klant staan centraal. Een klant heeft geen belang bij ‘waste’ in de organisatie. Daarom gaan we deze “verspilling” elimineren en houden we alleen waardevolle taken over. Dit levert een meerwaarde op voor de klant en je kunt sneller leveren.

Six Sigma is ook een manier om processen te verbeteren, maar deze methode is vooral gericht op kwaliteit. Six Sigma gebruikt statistische gegevens om een constante output te bereiken. Eerst gaan we gegevens verzamelen. Vervolgens kijken we op basis van de data welke verbeteringen nodig zijn om negatieve taken of resultaten weg te werken.

Projectleiders, managers en afdelingsleiders die op zoek zijn naar praktische handvatten en theoretische informatie over het verbeteren van bedrijfsprocessen. Er zijn geen toelatingseisen; iedereen is vrij om zich in te schrijven voor de cursus. Houd er rekening mee dat het niveau van de opleiding gelijk is aan dat van een hbo-opleiding.

Doordat we in kleine groepen werken, krijgt u alle aandacht van uw trainer. Gedurende de gehele cursus kun je voor alle vragen terecht bij je trainer. We organiseren een gratis examentraining waarbij je vlak voor het internationaal geaccrediteerde examen de examenstof doorneemt.

Wilt u meer weten over onze cursussen

Bel ons
+31 10 846 8990
Schrijf ons

Bel ons op werkdagen tussen 9.00 en 18.00 uur

Brochure downloaden

Brochure downloaden