FAQ

De veelgestelde vragen zijn onderverdeeld in vier categorieën: (1) over ons, (2) onze opleidingen, (3) examens en certificaten en (4) praktische informatie. Je vindt de veelgestelde vragen hier onder. Klik op de kopjes aan de linkerzijde om een andere sectie vragen te zien.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via info@5st3ps.nl of 010-8468990.

Kunnen jullie wat over jullie zelf vertellen?

5ST3PS is een kleine opleider waardoor we maximaal aandacht kunnen geven aan onze cursisten. Onze kracht is dat we meer dan 100 jaar ervaring in het werkveld koppelen aan het verzorgen van een maximale leerervaring. Uiteindelijk moet je zelf het examen halen, maar wij zorgen ervoor dat je maximaal bent voorbereid en belangrijker dat wat je vandaag leert morgen toepast.

Waarom worden jullie zo hoog gewaardeerd?

Onze cursisten weten onze vakkundigheid, de persoonlijke aandacht, de praktische handvatten in de beroepspraktijk en de lesvormen ontzettend te waarderen. Dit gekoppeld met een vlekkeloze ondersteuning en faciliteiten maakt dat cursisten ons aanbevelen en we al drie jaar op rij behoren tot de Beste Opleiders van Nederland.

Waarom zijn jullie zo goedkoop vergeleken met andere opleiders?

We zijn zelf Lean georganiseerd en we stoppen liever ons geld in onze opleiding dan in allerlei gesponsorde zoekopdrachten. We geloven in de kracht van Mond-op-Mond reclame en willen niet de grootste opleider van Nederland zijn, wel de beste voor Kwaliteitsmanagement.

Zijn jullie geaccrediteerd?

Jazeker. We hebben drie accreditaties, namelijk voor Lean (LCS), Six Sigma (CSSC) en voor het International Lean Six Sigma Institute (ILSSI). Dit zijn internationaal erkende accreditaties en door voor zowel Lean als Six Sigma geaccrediteerd te zijn, zorgen we ervoor dat beide vakgebieden voldoende aandacht krijgen.

Wat is de Virtual Classroom?

We bieden onze opleidingen niet alleen klassikaal aan, maar ook online in de omgeving van de Virtual Classroom. De stof is hetzelfde, alleen de vorm is anders. Je ziet de medestudenten en de docent via de webcam. Je kunt de Virtual Classroom opleidingen dus vanuit jouw eigen huis of kantoor volgen. Ook in de Virtual Classroom hanteren we kleine groepen van maximaal 8 cursisten. Zo waarborgen we de kwaliteit. Meer informatie over onze Virtual Classroom opleidingen.

Kunnen jullie wat meer vertellen over het boek dat jullie gebruiken?

Het boek dat we gebruiken, Lean Six Sigma van Noordhoff Uitgevers, is speciaal geschreven voor het Hoger Onderwijs en wordt op Hogescholen gebruikt in Bedrijfseconomische en Bedrijfskundige opleidingen. De auteur is onze Hoofddocent, Willem Salentijn.

Wat is het verschil tussen Lean en Six Sigma?

Met Lean leer je om problemen op te lossen en op een duurzame wijze weg te nemen. Door “verspillingen” te elimineren hou je alleen nog waardevolle taken over. De klant staat altijd centraal en het wegnemen van de “verspillingen” zorgt er dus voor dat er alleen nog waardevolle taken overblijven. Dit zorgt voor toegevoegde waarde voor de klant. Lean is een vrij toegankelijke manier van processen verbeteren en is meer gebaseerd op snelheid verhogen.

Six Sigma heeft dezelfde doelstelling, maar gaat op een andere manier te werk. Bij Six Sigma is de toepassing meer kwaliteitsgericht. Deze methode is gericht op statistische gegevens om zo een constante output te realiseren. Hiervoor moet eerst data worden verzameld. Op basis van data wordt gekeken welke verbeteringen nodig zijn om negatieve taken of resultaten te elimineren.

Wat is het verschil tussen een Green Belt en een Black Belt?

Het voordeel van een Black Belt ten opzichte van een Green Belt is dat een Black Belt leert om complexe, meervoudige problemen op te lossen. Een Green Belt leert alleen om enkelvoudige problemen op te lossen. Bovendien leert een Black Belt ook om een cultuur van continue verbeteren neer te zetten in een organisatie. Tot slot leert een Black Belt ook om Green Belts te begeleiden.

Is het examen op de laatste lesdag?

Nee, zeker niet. Wij zouden het raar vinden als je op de cursusdag zelf nog examen zou moeten doen omdat je je daarvoor moet voorbereiden. Verder zijn de examens bij ons onafhankelijk geregeld. Elke maand vinden de examens van in de vroege avonduren van 18:00-20:00 uur plaats. Hiervoor kan de student zich separaat inschrijven met de voucher die door 5ST3PS wordt beschikbaar gesteld.

Hoe ziet het examen er uit?

Het examen wordt gefaciliteerd door International Lean Six Sigma Institute, de wereldwijde norm voor Lean en Lean Six Sigma certificeringen

Wordt het certificaat internationaal erkend?

Je ontvangt jouw certificaat van International Lean Six Sigma Institute. Het logo van 5ST3PS staat niet op het certificaat zodat je de zekerheid hebt een echt erkend certificaat te hebben met internationale werking.

Zijn jullie geaccrediteerd?

Jazeker. We hebben twee accreditaties, namelijk voor Lean (LCS) en voor Six Sigma (CSSC). Dit zijn internationaal erkende accreditaties en door voor zowel Lean als Six Sigma geaccrediteerd te zijn, zorgen we ervoor dat beide vakgebieden voldoende aandacht krijgen.

Hoe snel reageren jullie op email?

We pakken emails uiterlijk de volgende werkdag op. Tijdens schoolvakanties en bij uitzonderlijke drukte binnen 2 werkdagen. Heb je snel een antwoord nodig, bel ons dan op 010 8468990. Wil je opleidingsadvies, chat dan met één van onze leeradviseurs via de website.

Als jullie geen powerpoints gebruiken, hoe geven jullie de lessen dan vorm?

In de eerste plaats werken we met docenten die een ruime praktijk ervaring hebben en didactische vaardigheden. Bij voorkeur een afgeronde didactische bekwaamheid voor het hoger onderwijs. In de tweede plaats leren mensen niet omdat een ander ze dat vertelt. Onze modules zijn ingericht op activerende werkvormen waardoor je echt je de lesstof eigen maakt zodat het principe geldt Vandaag geleerd, Morgen toegepast.

Krijg ik de powerpoint electronisch of uitgeprint?

Je krijgt helemaal geen Powerpoint want we zijn Powerpoint free. Onze opleidingen zijn gericht op activerende werkvormen zodat je alle fasen van leren doorloopt, namelijk ervaren, observeren, reflecteren en abstraheren. Onze opleiders zijn didactisch geschoold. Dus bij ons geen ellenlange presentaties met af en toe een filmpje of een anekdote.

Houden jullie rekening met allergieën voor het eten?

We doen niet aan catering en alles wordt vers gekookt. De koks zijn geschoold in allergieën en houden rekening met lactose, pinda’s en dergelijke. Verder kunnen de koks rekening houden met vegetarisch, veganistisch of halal koken.

Volg ons op LinkedIn

Volgen

Neem contact met ons op

Via onderstaand formulier kunt u contact met ons opnemen. Wij beantwoorden uw mail zo snel mogelijk. U kunt ook bellen naar 010-8468990.

5ST3PS garandeert dat persoonlijke informatie die u verstrekt strikt vertrouwelijk wordt behandeld en niet aan derden zal worden verstrekt.