Alle blogsLean

De Drum-Buffer-Rope – DBR

By 30 juni 2019 juli 30th, 2020 Geen Reacties
Drum Buffer Rope

Wat is Drum-Buffer-Rope?

Wanneer er sprake is van een bottleneck (opstopping) in het proces, dan kan je Drum-Buffer-Rope als praktische toepassing inzetten om het processen in een flow door te laten lopen. DBR (Drum-Buffer-Rope) houdt eigenlijk in dat de bottleneck het tempo van het proces bestaat. Wanneer er bij één schakel in het proces een opstopping ontstaat, dan wordt het tempo aangepast naar een lager pitje waardoor de opstopping verminderd en er weer een one-piece-flow ontstaat, ondanks dat de bottleneck zelf niet verwijderd is. Dit moet je dus ook meer zien als een tijdelijke oplossing om het werk in beweging te houden.

Hoe kan je Drum-Buffer-Rope zelf ervaren?

Als je het verschil tussen Kanban (PULL) en Drum Buffer Rope, gebaseerd op de Theory of Constraints, wilt ervaren heb je alleen wat ballen nodig. Discussies over wat beter is, zijn een WOMBAT (Waste of Money Brains and Time). Het doel is om belemmeringen in jouw proces weg te nemen, of als dat niet kan te neutraliseren. 

Laat een reactie achter

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil jij de eerste 20 modellen van het boek Modellen voor Agile werken ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Subscribe

*

indicates required

 

Voornaam

*

 

Achternaam

*

 

E-mailadres

*

 

Telefoonnummer

*