Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Lean Opleidingen

Bij 5ST3PS hebben we drie Lean opleidingen: de Lean Green BeltLean Black Belt en de Lean Master Black Belt.

De Lean Green Belt is de specialist om problemen op te lossen en duurzaam weg te nemen. De Lean Black Belt leert om zogenaamde meervoudige problemen op te lossen. Dat wil zeggen dat er meerdere problemen door elkaar lopen. Als er meerdere problemen door elkaar lopen, kun je ze 1-voor-1 beetpakken met de technieken die je leert in de Lean Green Belt of je gebruikt de integrale aanpak van de Lean Black Belt.

De Lean Master Black Belt is de programma manager van het invoeren en gebruiken van Lean in een organisatie en coacht Champions, Green Belts en Black Belts

Indien je wat meer wilt weten over Lean alvorens je besluit om een training te boeken, dan raden wij aan om een kijkje te nemen op onze kennisdatabank waar de opzet van Lean wordt uitgelegd.

GREEN BELT OPLEIDING

BLACK BELT OPLEIDING

ACHTERGROND VAN LEAN

Lean kennen we uit de jaren negentig van de vorige eeuw. Japan was in staat om veel goedkoper en tegen veel betere kwaliteit te produceren dan in het Westen. De aanname was dat dat kwam door de lagere loonkosten en geavanceerde robots. Toen John Krafcik voor zijn studie op zoek ging naar die geavanceerder robots, zag hij die eigenlijk niet. Wel mensen die in staat waren zelf problemen op te lossen, voorraden die direct verwerkt werden, geen stilstand in het werk.

CULTUUR VAN CONTINU VERBETEREN

De principes waarop Lean zijn gebaseerd zijn eigenlijk heel erg simpel alleen je moet er wel wat voor doen. In de Lean opleidingen van 5ST3PS leer je deze principes toe te passen om problemen op te lossen en een cultuur van continu verbeteren te realiseren.

DE OPLEIDING VAN 5ST3PS

Wat de opleiding van 5ST3PS uniek maakt is dat je door een simulatie direct de principes leert om van probleem tot oplossing te komen. Zo leer je zelf de principes toe te passen. Vandaag geleerd morgen gedaan waarbij je als organisatie het verschil maakt door niet harder te werken, maar slimmer.

TRAINING OP LOCATIE OF IN DE VIRTUAL CLASSROOM?

De trainingen op locatie vinden plaats in Utrecht of Rotterdam. Er is daar lunch, diner, koffie en thee aanwezig. De Virtual Classrooms zijn online trainingen die je van achter jouw eigen computer volgt. Via een webcam heb je contact met de docent en de medestudenten. Je kan de Virtual Classrooms volgen vanuit jouw eigen huis of kantoor. In onderstaande afbeelding zijn de belangrijkste overeenkomsten en verschillen samengevat.

GREEN BELT OPLEIDING

GREEN BELT OPLEIDING

MASTER BLACK BELT OPLEIDING

VOLG ONS OP LINKEDIN

Brochure downloaden

Brochure downloaden