Veranderstrategie & Change Implementation

Veranderprojecten zijn lastig om goed door te voeren. Tijdens de Post Academische Opleiding veranderstrategie & change implementation leer je om een veranderplan vorm te geven en te implementeren. Daarbij gaan we in op vragen als: hoe pak je een reorganisatie aan? Hoe krijg je mensen mee met jouw plannen? En hoe overtuig je medewerkers van jouw visie?

Inhoud van de opleiding

Veranderprojecten zijn een vak apart. Het doel is vaak eenvoudig: een organisatie efficiënter laten werken of mee te laten gaan met de tijd. Toch is het implementeren en uitvoeren van een veranderproces complex, omdat er verschillende obstakels zijn waar vaak van tevoren niet over nagedacht wordt.

Zo komt het voor dat een reorganisatie op papier slechts één afdeling beïnvloedt, maar in de praktijk doorwerkt op alle afdelingen. Ook kan het zijn dat medewerkers niet willen veranderen (“zo doen we het al tien jaar, waarom moeten we veranderen?”) of vinden dat de veranderingen worden opgelegd (“ze willen weer dat we het anders gaan doen”).

Bij onze opleiding leer je om interne weerstand te overwinnen en om onbedoelde neveneffecten in kaart te brengen. Op deze manier zorg je voor een geslaagd veranderproject, van begin tot eind!

Agile Scrum

Praktische informatie

De Post Academische Opleiding duurt ongeveer 6 maanden en bestaat uit 20 colleges van 3 uur. Cursusdagen beginnen rond 15:00 uur aan de HU in Utrecht. De cursus wordt drie keer per jaar gegeven. In de vakantieperioden zijn er geen colleges. De colleges zijn als volgt ingedeeld:

Module 1: Veranderstrategie & Change Management (college 1 t/m 5). Tijdens deze module krijg je nieuwe inzichten over verandermanagement en hoe je dit beter kunt organiseren. Je leert hoe je bestaande structuren en systemen kunt omvormen tot de gewenste staat.

Module 2: Gedragsverandering & Change Leadership (college 6 t/m 10). Tijdens deze module zoomen we in op de mensen die de verandering vorm moeten geven: de medewerkers. We bespreken hoe de organisatiecultuur en interne weerstand een rol spelen in het veranderproces. Hoe ga je hier mee om en hoe word je een succesvolle change leader?

Module 3: Opzet en Executie van het Veranderplanningsproces (college 11 t/m 15). Tijdens deze module gaan we aan de slag met het maken van een tactisch veranderplan. Welke obstakels kunnen zich voordoen bij de uitvoering van het veranderplan? En hoe houd je grip op het veranderproces?

Module 4: Borging en Monitoring van het Veranderproces (college 16 t/m 20). Tijdens deze module leer je meer over het werken met zelfsturende teams. Bovendien leer je om een nieuwe organisatiecultuur neer te zetten. Zo kan jouw organisatie tijdens en na het veranderproces efficiënt blijven werken.

Waarom kiezen voor 5ST3PS?

– 5ST3PS is de expert op het gebied van Lean en Six Sigma. Met behulp van deze methodes brengen wij in kaart waar in jouw organisatie waarde voor de klant wordt gecreëerd. Vervolgens gaan we aan de slag om de waarde te optimaliseren en de verspillingen weg te nemen; we schetsen dus de gewenste staat. Wij hebben veel ervaring met het doorvoeren van verandermanagement en reorganisaties. Daardoor weten wij wat voor bezwaren er kunnen leven en welke obstakels je tegen kunt komen.

– Onze docenten hebben meer dan 20 jaar praktijkervaring. Dit zorgt er voor dat zij niet alleen didactisch goed onderlegd zijn, maar ook verschillende problemen op de werkvloer weten te herkennen. Voel je ook vrij om je eigen casussen in te brengen!

– Wij maken gebruik van actieve werkvormen. Je leert door de stof direct toe te passen. We vertellen je niet hoe het zit, maar dagen je uit om mee te denken. Daarom zal je bij ons ook geen PowerPoint tegenkomen.

– We werken met kleine groepen van 10-15 studenten. Daardoor hebben we veel ruimte voor persoonlijke aandacht en werken we ook nog eens corona-proof!

– We zijn al drie jaar op rij verkozen tot beste opleider van Nederland!

Ingangseisen en kosten

We gaan er van uit dat deelnemers HBO+ denkniveau hebben. Daarnaast is de opleiding ingericht op professionals met 5 tot 15 jaar relevante werkervaring. In principe staat het iedereen vrij om de opleiding te volgen. Onze ervaring is echter dat mensen met een ruimere werkervaring de stof beter oppakken.

De Post Academische Opleiding kost € 5.450 exclusief btw. Voor dit bedrag krijgt u 20 colleges, cursusmateriaal en literatuur. De opleidingskosten zijn aftrekbaar van de belasting; meer informatie hier over is beschikbaar op de website van de Belastingdienst.

Agile Scrum

Inschrijven

U kunt zich inschrijven voor de opleiding door op onderstaande knop te klikken. Na inschrijving nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. De opleiding gaat van start op 21 januari 2021. De startdata zijn ook te vinden in het inschrijfformulier.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd naar onze andere opleidingen? Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@5st3ps.nl of door te bellen naar 010-8468990.

Voor deze opleiding is een brochure beschikbaar. Klik op deze link of op onderstaande knop om de brochure te openen.

Lean Six Sigma

Volg ons op LinkedIn

Volgen