Strategisch Verandermanagement

Veranderprojecten zijn lastig om goed door te voeren. Tijdens de cursus strategisch verandermanagement leer je om een veranderplan vorm te geven en te implementeren. Daarbij gaan we in op vragen als: hoe pak je een reorganisatie aan? Hoe krijg je mensen mee met jouw plannen? En hoe overtuig je medewerkers van jouw visie?

Inhoud van de cursus

Veranderprojecten zijn een vak apart. Het doel is vaak eenvoudig: een organisatie efficiënter laten werken of mee te laten gaan met de tijd. Toch is het implementeren en uitvoeren van een veranderproces complex, omdat er verschillende obstakels zijn waar vaak van tevoren niet over nagedacht wordt.

Zo komt het voor dat een reorganisatie op papier slechts één afdeling beïnvloedt, maar in de praktijk doorwerkt op alle afdelingen. Ook kan het zijn dat medewerkers niet willen veranderen (“zo doen we het al tien jaar, waarom moeten we veranderen?”) of vinden dat de veranderingen worden opgelegd (“ze willen weer dat we het anders gaan doen”).

Bij onze cursus leer je om interne weerstand te overwinnen en om onbedoelde neveneffecten in kaart te brengen. Op deze manier zorg je voor een geslaagd veranderproject, van begin tot eind!

Agile Scrum

Praktische informatie

De cursus duurt 2 maanden en bestaat uit 5 colleges van 3 uur. Dit betekent dat je eens in de twee weken een cursusdag hebt. Cursusdagen beginnen rond 15:00 uur aan de HU in Utrecht. De cursus wordt drie keer per jaar gegeven. In de vakantieperioden zijn er geen colleges. De drie dagen zijn als volgt ingedeeld:

Dag 1: Strategisch Verandermanagement (college 1 en 2). Tijdens deze dag bespreken we wat een veranderproces succesvol maakt. Je leert om zelf de goede veranderstrategie te kiezen en hoe je aan het stuur blijft tijdens het veranderproces.

Dag 2: Het veranderproces: structuren en systemen (college 3 en 4). Tijdens deze dag leer je om de veranderstrategie verder vorm te geven. We gebruiken praktische tips en pragmatische inzichten. Je leert om bestaande structuren en systemen om te vormen tot de gewenste staat.

Dag 3: Bedrijfscultuur, weerstand en gedragsverandering (college 5). Tijdens deze dag gaan we dieper in op het implementeren van de verandering. Je leert welke interne weerstand je kunt verwachten en hoe je deze kunt overwinnen.

Waarom kiezen voor 5ST3PS?

– 5ST3PS is de expert op het gebied van Lean en Six Sigma. Met behulp van deze methodes brengen wij in kaart waar in jouw organisatie waarde voor de klant wordt gecreëerd. Vervolgens gaan we aan de slag om de waarde te optimaliseren en de verspillingen weg te nemen; we schetsen dus de gewenste staat. Wij hebben veel ervaring met het doorvoeren van verandermanagement en reorganisaties. Daardoor weten wij wat voor bezwaren er kunnen leven en welke obstakels je tegen kunt komen.

– Onze docenten hebben meer dan 20 jaar praktijkervaring. Dit zorgt er voor dat zij niet alleen didactisch goed onderlegd zijn, maar ook verschillende problemen op de werkvloer weten te herkennen. Voel je ook vrij om je eigen casussen in te brengen!

– Wij maken gebruik van actieve werkvormen. Je leert door de stof direct toe te passen. We vertellen je niet hoe het zit, maar dagen je uit om mee te denken. Daarom zal je bij ons ook geen PowerPoint tegenkomen.

– We werken met kleine groepen van 10-15 studenten. Daardoor hebben we veel ruimte voor persoonlijke aandacht en werken we ook nog eens corona-proof!

– We zijn al drie jaar op rij verkozen tot beste opleider van Nederland!

Ingangseisen en kosten

We gaan er van uit dat deelnemers HBO+ denkniveau hebben. Daarnaast is de cursus ingericht op professionals met minimaal 4 jaar relevante werkervaring. In principe staat het iedereen vrij om de opleiding te volgen. Onze ervaring is echter dat mensen met een ruimere werkervaring de stof beter oppakken.

De cursus kost € 1.450 exclusief btw. Voor dit bedrag krijgt u 5 colleges, catering en literatuur. De opleidingskosten zijn aftrekbaar van de belasting; meer informatie hier over is beschikbaar op de website van de Belastingdienst.

Agile Scrum

Inschrijven

U kunt zich inschrijven voor de cursus door op onderstaande knop te klikken. Na inschrijving nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. De cursus gaat van start op 21 januari 2021. De startdata zijn ook te vinden in het inschrijfformulier.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd naar onze andere opleidingen? Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@5st3ps.nl of door te bellen naar 010-8468990.

Voor deze cursus is een brochure beschikbaar. Klik op deze link of op onderstaande knop om de brochure te openen.

Lean Six Sigma

Volg ons op LinkedIn

Volgen