Portfoliomanagement & Execution

Hoe zet je een product goed in de markt? En hoe zorg je er voor dat verschillende goed op elkaar afgestemd zijn? Tijdens de cursus portfoliomanagement & execution leer je hoe je producten succesvol in de markt zet terwijl je binnen het gestelde budget blijft. Daarnaast leer je tijdens onze cursus ook om jouw organisatie af te stemmen op het nieuwe portfoliobeleid.

Inhoud van de cursus

Tijdens de cursus komen alle aspecten van product en portfoliomanagement aan bod. Je verkrijgt nieuwe inzichten op het gebied van product management. Ook leer je verschillende strategieën om jouw product in de markt te zetten. Hoe kies je de juiste strategie en hoe voer je deze succesvol uit? We gaan er uitgebreid op in.

Daarnaast besteden we ruim aandacht aan het efficiënt inrichten van jouw organisatie. We richten processen zo in dat ze afgestemd zijn op de productstrategie en op waardecreatie voor de klant. Tegelijkertijd nemen we verspillingen weg zodat jouw organisatie kosten bespaart!

Na afloop van de cursus ben je in staat om een productplan op te stellen. Daarmee kan je een nieuw product lanceren of een bestaand product beter in de markt zetten. Bovendien leer je om de relatieve marktpositie van jouw product te monitoren en bij te sturen. Daarbij maak je gebruik van de unieke kwaliteiten van jouw organisatie!

Agile Scrum

Praktische informatie

De cursus duurt 2 maanden en bestaat uit 5 colleges van 3 uur. Dit betekent dat je eens in de twee weken een cursusdag hebt. Cursusdagen beginnen rond 15:00 uur aan de HU in Utrecht. De cursus wordt drie keer per jaar gegeven. In de vakantieperioden zijn er geen colleges. De drie dagen zijn als volgt ingedeeld:

Dag 1: Product & Portfoliomanagement (college 1 en 2). Tijdens de eerste dag gaan we in op het product management en portfolio strategieën. Hoe zet je jouw product in de markt? En hoe behoud je een sterke marktpositie? Daarbij kijken we ook naar portfoliovraagstukken: hoe vullen jouw producten elkaar aan? Is een product wellicht overbodig? We besteden hierbij veel aandacht aan het financiële aspect. Je leert om een financieel businessplan te ontwikkelen, een budget te berekenen en het budget onder controle te houden.

Dag 2: Bedrijfscultuur en interne weerstand (college 3 en 4). Tijdens deze dag leer je hoe je de product- en portfoliostrategie intern kunt doorvoeren. Je leert hoe je omgaat met de bestaande cultuur en hoe je deze in jouw voordeel gebruikt bij het veranderingsproces. We geven praktische tips en nieuwe inzichten op het gebied van organisatiecultuur, interne weerstand, draagvlakcreatie en change management.

Dag 3: Implementatie product & portfoliobeleid (college 5). Tijdens deze dag leer je hoe je jouw organisatie voorbereidt op de nieuwe strategie. Welke doelstellingen stel je? Hoe prepareer je het veranderteam? En hoe zorg je er voor dat je grip houdt op het veranderproces? Na deze dag heb jij de tools in handen om de nieuwe strategie te implementeren in jouw organisatie!

Waarom kiezen voor 5ST3PS?

– 5ST3PS is de expert op het gebied van Lean en Six Sigma. Met behulp van de Lean methode brengen wij in kaart de unique-selling-points van jouw organisatie zijn. Vervolgens gebruiken we dit om jouw product succesvol in de markt te zetten. De Six Sigma methode is bij uitstek geschikt voor het monitoren na de lancering. Deze methode maakt het voor jou mogelijk om problemen op te sporen met hulp van statistiek en KPI’s.

– Onze docenten hebben meer dan 20 jaar praktijkervaring. Dit zorgt er voor dat zij niet alleen didactisch goed onderlegd zijn, maar ook verschillende problemen op de werkvloer weten te herkennen. Voel je ook vrij om je eigen casussen in te brengen!

– Wij maken gebruik van actieve werkvormen. Je leert door de stof direct toe te passen. We vertellen je niet hoe het zit, maar dagen je uit om mee te denken. Daarom zal je bij ons ook geen PowerPoint tegenkomen.

– We werken met kleine groepen van 10-15 studenten. Daardoor hebben we veel ruimte voor persoonlijke aandacht en werken we ook nog eens corona-proof!

– We zijn al drie jaar op rij verkozen tot beste opleider van Nederland!

Ingangseisen en kosten

We gaan er van uit dat deelnemers HBO+ denkniveau hebben. Daarnaast is de cursus ingericht op professionals met minimaal 4 jaar relevante werkervaring. In principe staat het iedereen vrij om de opleiding te volgen. Onze ervaring is echter dat mensen met een ruimere werkervaring de stof beter oppakken.

De cursus kost € 1.450 exclusief btw. Voor dit bedrag krijgt u 5 colleges, catering en literatuur. De opleidingskosten zijn aftrekbaar van de belasting; meer informatie hier over is beschikbaar op de website van de Belastingdienst.

Agile Scrum

Inschrijven

U kunt zich inschrijven voor de cursus door op onderstaande knop te klikken. Na inschrijving nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. De cursus gaat van start op 21 januari 2021. De startdata zijn ook te vinden in het inschrijfformulier.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd naar onze andere opleidingen? Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@5st3ps.nl of door te bellen naar 010-8468990.

Voor deze cursus is een brochure beschikbaar. Klik op deze link of op onderstaande knop om de brochure te openen.

Lean Six Sigma

Volg ons op LinkedIn

Volgen