Lean six sigma opleidingen

Wat is Six Sigma?

Six Sigma was de naam van het programma bij Motorola om de fouten die werden gemaakt terug te brengen naar nul. Onder aanvoering van Jacques Welch werd General Electric nog groter door met de tools uit Six Sigma de concurrentie ver achter zich te laten. Waar je met Lean de verbeteringen uit het proces haalt, ga je met Six Sigma een stap verder door de data te gebruiken om door het zogenaamde glazen plafond te knallen.

Indien je wat meer wilt weten over Six Sigma alvorens je besluit om een training te boeken, dan raden wij aan om een kijkje te nemen op https://blackbelt.institute/six-sigma/ waar de opzet van Six Sigma wordt uitgelegd.

Wat kan je met Six Sigma?

Als je als organisatie als slogan hebt Vandaag Besteld Morgen Geleverd, dan leer je met Six Sigma om Vandaag Besteld Vandaag Geleverd waar te maken met de huidige capaciteit. Dus om jouw doelen te bereiken hoef je geen extra mensen aan te nemen of grote investeringen te doen. Six Sigma gaat over slimmer werken en de data voor jou laten werken.

Als je Six Sigma combineert met Lean krijg je dan ook het beste uit twee werelden. Waar Lean zich concentreert op het efficiënter en effectiever maken van wat je doet, richt Six Sigma zich op de kwaliteit en de onderscheidende eigenschappen.

Wil je in 90 seconden het verschil tussen Lean en Six Sigma leren?

Welke opleidingen zijn er?

Bij 5ST3PS hebben we twee Lean Six Sigma opleidingen. De Lean Six Sigma Green Belt en de Lean Six Sigma Black Belt Een speciale opleiding is de Summerschool Lean Six Sigma. Hier krijg je in 5 dagen achter elkaar de gehele Lean Six Sigma Green Belt opleiding.

De Lean Six Sigma Green Belt is de specialist om problemen op te lossen en duurzaam weg te nemen. Verder kan de Lean Six Sigma Green Belt grondoorzaken wegnemen voor hardnekkige grondoorzaken. De Lean Six Sigma Black Belt leert om zogenaamde meervoudige problemen op te lossen. Dat wil zeggen dat er meerdere problemen door elkaar lopen. Als er meerdere problemen door elkaar lopen, kun je ze 1-voor-1 beetpakken met de technieken die je leert in de Lean Six Sigma Green Belt of je gebruikt de integrale aanpak van de Lean Six Sigma Black Belt. Hierbij leert de Lean Six Sigma Black Belt technieken uit zowel Lean als Six Sigma om zogenaamde break-through veranderingen te realiseren. Verder leert de Lean Six Sigma Black Belt hoe je in 1 keer goed een product of een proces ontwerpt.

Volg ons op LinkedIn

Volgen

Neem contact met ons op

U kunt ook bellen naar:

010 – 846 89 90

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil jij de eerste 20 modellen van het boek Modellen voor Agile werken ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Subscribe

*

indicates required

 

Voornaam

*

 

Achternaam

*

 

E-mailadres

*

 

Telefoonnummer

*