Search
Close this search box.

WAT IS SIX SIGMA?

Six Sigma was de naam van het programma bij Motorola om de fouten die werden gemaakt terug te brengen naar nul. Onder aanvoering van Jacques Welch werd General Electric nog groter door met de tools uit Six Sigma de concurrentie ver achter zich te laten. Waar je met Lean de verbeteringen uit het proces haalt, ga je met Six Sigma een stap verder door de data te gebruiken om door het zogenaamde glazen plafond te knallen.

Indien je wat meer wilt weten over Six Sigma alvorens je besluit om een training te boeken, dan raden wij aan om een kijkje te nemen op onze kennisdatabank waar de opzet van Six Sigma wordt uitgelegd.

WAT KAN JE MET SIX SIGMA?

Als je als organisatie als slogan hebt Vandaag Besteld Morgen Geleverd, dan leer je met Six Sigma om Vandaag Besteld Vandaag Geleverd waar te maken met de huidige capaciteit. Dus om jouw doelen te bereiken hoef je geen extra mensen aan te nemen of grote investeringen te doen. Six Sigma gaat over slimmer werken en de data voor jou laten werken.

Als je Six Sigma combineert met Lean krijg je dan ook het beste uit twee werelden. Waar Lean zich concentreert op het efficiënter en effectiever maken van wat je doet, richt Six Sigma zich op de kwaliteit en de onderscheidende eigenschappen.

WIL JE IN 90 SECONDEN HET VERSCHIL TUSSEN LEAN EN SIX SIGMA LEREN?

WELKE OPLEIDINGEN ZIJN ER?

We hebben drie Lean Six Sigma opleidingen: de Green BeltBlack Belt en de Master Black Belt. De Lean Six Sigma Green Belt is de specialist om problemen op te lossen en duurzaam weg te nemen. Verder kan de Green Belt grondoorzaken wegnemen voor hardnekkige grondoorzaken. De Lean Six Sigma Black Belt leert om zogenaamde meervoudige problemen op te lossen. Dat wil zeggen dat er meerdere problemen door elkaar lopen. De Master Black Belt is de programma manager van het invoeren en gebruiken van Lean Six Sigma in een organisatie en coacht Champions, Green Belts en Black Belts. Als er meerdere problemen door elkaar lopen, kun je ze 1-voor-1 beetpakken met de technieken die je leert in de Lean Six Sigma Green Belt of je gebruikt de integrale aanpak van de Lean Six Sigma Black Belt. Hierbij leert de Black Belt technieken uit zowel Lean als Six Sigma om zogenaamde break-through veranderingen te realiseren. Verder leert de Black Belt hoe je in 1 keer goed een product of een proces ontwerpt.

GREEN BELT OPLEIDING

BLACK BELT OPLEIDING

TRAINING OP LOCATIE OF IN DE VIRTUAL CLASSROOM?

De trainingen op locatie vinden plaats in Utrecht of Rotterdam. Er is daar lunch, diner, koffie en thee aanwezig. De Virtual Classrooms zijn online trainingen die je van achter jouw eigen computer volgt. Via een webcam heb je contact met de docent en de medestudenten. Je kan de Virtual Classrooms volgen vanuit jouw eigen huis of kantoor. In onderstaande afbeelding zijn de belangrijkste overeenkomsten en verschillen samengevat.

VOLG ONS OP LINKEDIN

Brochure downloaden

Brochure downloaden