Ervaringen met 5ST3PS

Op deze pagina lees je de verhalen van een aantal oud-cursisten. Hoe hebben zij de opleiding ervaren? En hoe maken ze in hun dagelijks werk gebruik van Lean?

Wil je ook een opleiding volgen? Neem dan contact met ons op of ga naar onze opleidingen.

Ervaringen van oud-cursisten

Tom Roos – Roos Groep

“Met veel plezier heb ik de Lean Six Sigma Black Belt opleiding gevolgd bij 5ST3PS. Willem is een bevlogen en inspirerende docent die je aan het denken zet. Tijdens de trainingen ga je actief aan de slag met echte casussen waardoor je de stof leert toe te passen.

Na de opleiding heb ik samen met Willem Lean en Six Sigma toegepast op mijn bedrijf. Dankzij Lean en Six Sigma de kans op faalkosten geminimaliseerd. Faalkosten in de bouw ontstaan vaak door miscommunicatie, wat direct in het bedrijfsresultaat zichtbaar is. Door te werken aan een meer gestructureerde werkwijze en het opstellen van duidelijke communicatielijnen is dit aanzienlijk verbeterd.

Ik kan de opleiding en advisering van 5ST3PS aan iedereen aanraden. De docent is enthousiast, vakkundig en vriendelijk!”

Heidi Verschoor – Iedereen heeft verbeterkracht

“No-nonsense is de opleiding tot Lean Six Sigma Black Belt bij 5ST3PS. En dat past bij mij.

Logisch nadenken, tot de kern komen, veranderingen initiëren en begeleiden en altijd de verantwoordelijkheid bij de betrokkenen laten. En zo laat Willem je ook leren. Met oneindig veel voorbeelden uit zijn eigen ervaring. Ook Scrum Master heb ik bij 5ST3PS gevolgd, omdat opdrachtgevers verwachten dat je alles kunt. Ik kan nu goed uitleggen waarom ik wel of niet de geleerde technieken toepas.

Lean Six Sigma is goed voor iedereen. Je gaat anders kijken en alleen daardoor wordt alles beter. Iedereen heeft Verbeterkracht!”

Heidi Verschoor

Rien Walraven – Agilize

“Even voorstellen: ik ben Rien Walraven, enthousiast agilist en freelance Agile Transformatiecoach. Ik begeleid organisaties in de overgangsfasen van meer traditionele, hiërarchische aansturing naar flexibeler en zelforganiserend werken. De focus ligt hierbij onder meer op het maximaliseren van klantwaarde in combinatie met continue verbetering. Structuren en werkzaamheden die geen waarde toevoegen leiden tot onnodige verspilling en worden aangepast, vervangen of verwijderd. En het mooie is nu juist dat Agile en Lean elkaar hiervoor prima kunnen aanvullen.

Om mijn basiskennis van Lean flink te verruimen heb ik er dan ook voor gekozen om zowel de Lean Green Belt als de Lean Black Belt opleidingen bij 5ST3PS te volgen. Beide opleidingen waren erg interactief en boeiend. Helemaal omdat ze gegeven werden door de – terecht herhaaldelijk bekroonde – trainer Willem Salentijn. Via diverse praktische en herkenbare casussen kwam de (soms best abstracte) stof goed tot leven.

Ik ben blij met deze keuze, want samen hebben ze me de nodige nieuwe inzichten opgeleverd. En met het toepassen van diezelfde inzichten kan ik mijn opdrachtgevers nu dus nóg beter helpen!”

Overige reviews van oud-cursisten

“De bevlogenheid, kennis en passie voor de materie van Lean Six Sigma is groot! Geen PowerPoints, maar praktisch aan de slag in kleine groep om echt gevoel te krijgen bij de theorie. ”

“Er wordt gewerkt in kleine groepjes, met veel ruimte voor individuele vragen en maatwerk. Er wordt gebruik gemaakt van heldere praktijkvoorbeelden. De locatie en overige faciliteiten zijn prima. De trainer kan de theorie goed overbrengen en weet van taaie theorie steeds weer iets leuks te maken.”

“Een waardevolle live ervaring van het proces en de procesverbetering. Laat de theorie in de praktijk zien. Direct toepasbaar en levert snel waarde op voor de organisatie. Ook theorie wordt niet geschuwd, maar wel altijd in samenhang met de praktijktoepassing. Blijft goed hangen.”

“Geen PowerPoint, maar een manier van werken die je gelijk in de praktijk kan uitvoeren. De manier van lesgeven is enorm inspirerend en de uren vliegen voorbij.”

“Een docent met veel praktijkervaring is, mijns inziens, essentieel voor succes in dit vakgebied. Daarnaast maken effectieve lessen en een effectieve opleidingsindeling het veel makkelijker om de theorie in je op te nemen. Beide waren bij deze opleiding van toepassing. ”

“Ik heb de nodige trainingen en opleidingen mogen volgen bij veel verschillende opleiders. De LSS Black Belt training bij 5ST3PS was er, naar mijn mening, eentje van “de buitencategorie”.

”De Lean Six Sigma Green Belt training is heel interessant. Door middel van een casus die iedere week verder wordt uitgebouwd en door gebruik van praktijkvoorbeelden uit de trainingsgroep, krijg je een goed begrip van de theorie en de werking in de praktijk.”

“Deze cursus is heel interessant en dus echt een aanrader! Binnen een korte tijd leer je enorm veel over procesverbetering. De theorie wordt helder uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden en door middel van oefeningen tijdens de les. Dat maakt deze cursus heel interactief! Bovendien werd er ook tijd besteed aan jouw situatie en de zaken waar jij tegenaan loopt binnen je organisatie.”

Meer ervaringen over 5ST3PS lees je op het grootste vergelijkingsplatform van Nederland Springest en op Klantervaringen.nl

Neem contact met ons op

Via onderstaand formulier kunt u contact met ons opnemen. Wij beantwoorden uw mail zo snel mogelijk. U kunt ook bellen naar 010-8468990.

5ST3PS garandeert dat persoonlijke informatie die u verstrekt strikt vertrouwelijk wordt behandeld en niet aan derden zal worden verstrekt.