Business Strategy & Change Management

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om onderscheidend te zijn. Wat is voor jouw klant van belang? En wat is jouw unieke product?

Tijdens de Post Academische Opleiding business strategy & change management leert je om een business development strategy op te stellen. Hiermee breng je in kaart waar de waarde in jouw organisatie wordt gecreëerd. Vervolgens ga je aan de slag om jouw organisatie daarop af te stemmen. Tijdens de opleiding gaan we daarom ook in op het succesvol doorvoeren van veranderprojecten.

Inhoud van de opleiding

Tijdens de opleiding verkrijg je nieuwe inzichten over business strategy, development en innovatie. Je leert hoe je de unieke kwaliteiten van jouw organisatie in kaart brengt. Daarmee kan je jouw unique-selling-point bepalen en weet je waar jouw competitieve voordeel ligt ten opzichte van de concurrent. Van deze inzichten maak je gebruik als je aan de slag gaat met het opstellen van jouw eigen business development strategy.

Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan het doorvoeren van de business development strategy. We leren je hoe je jouw organisatie efficiënt kunt inrichten zodat er maximale waardecreatie ontstaat voor de klant. Tegelijkertijd nemen we verspillingen weg waardoor de kosten omlaag gaan. Je leert hoe je bij de reorganisatie gebruik maakt van de bestaande organisatiecultuur en hoe je interne weerstand kunt overwinnen.

Na het volgen van de opleiding business strategy & change management ben je in staat om jouw business development strategy op te stellen en door te voeren. De opleiding stelt jou in staat om concurrerend te blijven en in te spelen op veranderingen. Bovendien leer je om je te richten op klanttevredenheid en een efficiënte organisatie.

Agile Scrum

Praktische informatie

De Post Academische Opleiding duurt ongeveer 6 maanden en bestaat uit 20 colleges van 3 uur. Cursusdagen beginnen rond 15:00 uur aan de HU in Utrecht. De cursus wordt drie keer per jaar gegeven. In de vakantieperioden zijn er geen colleges. De colleges zijn als volgt ingedeeld:

Module 1: Business Strategy & Innovation Management (college 1 t/m 5). Tijdens deze module leer je om een succesvolle business development strategie op te stellen. Daarnaast leer je wat de sterke punten van jouw organisatie zijn en hoe je jouw organisatie daar op af kunt stemmen. Zo kan jouw organisatie optimaal gebruik maken van de unieke kwaliteiten!

Module 2: Gedragsverandering & Leadership (college 6 t/m 10). Tijdens deze module gaan we in op het doorvoeren van de nieuwe business development strategie. We bespreken hoe de organisatiecultuur en interne weerstand een rol spelen bij de implementatie. Je leert hoe succesvolle business innovation leaders gebruik maken van deze factoren.

Module 3: Veranderstrategie & Change Management (college 11 t/m 15). Tijdens deze module leer je over de theorie van veranderprocessen. Hoe ga je te werk als je bestaande systemen en structuren wilt veranderen? Je krijgt nieuwe inzichten op het gebied van verandermanagement.

Module 4: Implementatie & Monitoring Veranderbeleid (college 16 t/m 20). Tijdens de afsluitende module bespreken we hoe je grip houdt op het implementatieproces. We beginnen met het opstellen van doelen en het prepareren van het veranderteam. Daarna krijg je allerlei praktische tips en trucs zodat je het implementatieproces kunt bijsturen en de gestelde doelen kunt halen.

Waarom kiezen voor 5ST3PS?

– 5ST3PS is de expert op het gebied van Lean en Six Sigma. Met behulp van deze methodes brengen wij in kaart waar in jouw organisatie waarde voor de klant wordt gecreëerd. Deze methodes zijn bij uitstek geschikt om de unique-selling-points van jouw organisatie in kaart te brengen. Bovendien hebben we veel ervaring met verandermanagement, omdat wij veel organisaties hebben geholpen om processen te stroomlijnen en verspillingen in de organisatie weg te nemen.

– Onze docenten hebben meer dan 20 jaar praktijkervaring. Dit zorgt er voor dat zij niet alleen didactisch goed onderlegd zijn, maar ook verschillende problemen op de werkvloer weten te herkennen. Voel je ook vrij om je eigen casussen in te brengen!

– Wij maken gebruik van actieve werkvormen. Je leert door de stof direct toe te passen. We vertellen je niet hoe het zit, maar dagen je uit om mee te denken. Daarom zal je bij ons ook geen PowerPoint tegenkomen.

– We werken met kleine groepen van 10-15 studenten. Daardoor hebben we veel ruimte voor persoonlijke aandacht en werken we ook nog eens corona-proof!

– We zijn al drie jaar op rij verkozen tot beste opleider van Nederland!

Ingangseisen en kosten

We gaan er van uit dat deelnemers HBO+ denkniveau hebben. Daarnaast is de opleiding ingericht op professionals met 5 tot 15 jaar relevante werkervaring. In principe staat het iedereen vrij om de opleiding te volgen. Onze ervaring is echter dat mensen met een ruimere werkervaring de stof beter oppakken.

De Post Academische Opleiding kost € 5.450 exclusief btw. Voor dit bedrag krijgt u 20 colleges, cursusmateriaal en literatuur. De opleidingskosten zijn aftrekbaar van de belasting; meer informatie hier over is beschikbaar op de website van de Belastingdienst.

Agile Scrum

Inschrijven

U kunt zich inschrijven voor de opleiding door op onderstaande knop te klikken. Na inschrijving nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. De opleiding gaat van start op 21 januari 2021. De startdata zijn ook te vinden in het inschrijfformulier.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd naar onze andere opleidingen? Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@5st3ps.nl of door te bellen naar 010-8468990.

Voor deze opleiding is een brochure beschikbaar. Klik op deze link of op onderstaande knop om de brochure te openen.

Lean Six Sigma

Volg ons op LinkedIn

Volgen