Business Innovation & Product Development

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om onderscheidend te zijn. Wat is voor jouw klant van belang? En wat is jouw unieke product?

Tijdens de Post Academische Opleiding business innovation & product development leert je om jouw product goed in de markt te zetten. Daarbij maak je gebruik van de unieke kwaliteiten van jouw organisatie. Deze kwaliteiten geven immers een voordeel ten opzichte van de concurrent. Na deze opleiding ben jij in staat om een product- en portfoliostrategie op te stellen en uit te voeren!

Inhoud van de opleiding

Tijdens de opleiding verkrijg je nieuwe inzichten over business strategy, development en innovatie. Je leert hoe je de unieke kwaliteiten van jouw organisatie in kaart brengt. Daarmee kan je jouw unique-selling-point bepalen en weet je waar jouw competitieve voordeel ligt ten opzichte van de concurrent. Van deze inzichten maak je gebruik als je aan de slag gaat met het opstellen van jouw eigen product- en portfoliostrategie.

Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan het efficiënt kunt inrichten van jouw organisatie. We maken werkprocessen inzichtelijk zodat verspillingen weggenomen kunnen worden. Op deze manier blijven alleen handelingen over die waarde toevoegen voor de klant. Zo is het mogelijk om tegelijkertijd besparingen en een hogere klanttevredenheid te realiseren. Tijdens onze opleiding krijg jij de tools om jouw organisatie op deze manier in te richten.

Na het volgen van de opleiding business innovation & product development ben je in staat om jouw producten succesvol in de markt te zetten. Ook leer je hoe jouw producten elkaar aanvullen en kan je bepalen welke producten overbodig zijn. Je bent in staat om verschillende afdelingen succesvol te laten samenwerken en binnen de gestelde budgetten te blijven!

Agile Scrum

Praktische informatie

De Post Academische Opleiding duurt ongeveer 6 maanden en bestaat uit 20 colleges van 3 uur. Cursusdagen beginnen rond 15:00 uur aan de HU in Utrecht. De cursus wordt drie keer per jaar gegeven. In de vakantieperioden zijn er geen colleges. De colleges zijn als volgt ingedeeld:

Module 1: Business Strategy & Innovation Management (college 1 t/m 5). Tijdens deze module leer je om een succesvolle business development strategie op te stellen. Daarnaast leer je wat de sterke punten van jouw organisatie zijn en hoe je jouw organisatie daar op af kunt stemmen. Zo kan jouw organisatie optimaal gebruik maken van de unieke kwaliteiten!

Module 2: Gedragsverandering & Leadership (college 6 t/m 10). Tijdens deze module gaan we in op het doorvoeren van de nieuwe business development strategie. We bespreken hoe de organisatiecultuur en interne weerstand een rol spelen bij de implementatie. Je leert hoe succesvolle business innovation leaders gebruik maken van deze factoren.

Module 3: Productontwikkeling, Planning en Lancering (college 11 t/m 15). Tijdens deze module besteden we aandacht aan de rol van het productmanagement binnen de organisatie. Wat is de strategische context waarbinnen product managers opereren? Hoe zorgt een product manager er voor dat verschillende afdelingen (research, marketing, finance) op elkaar zijn afgestemd? Deze en meer vragen komen aan bod tijdens deze module.

Module 4: Implementatie en Monitoring Product- en Portfoliobeleid (college 16 t/m 20). Tijdens deze module verkrijg je nieuwe inzicht over product- en portfoliostrategie. Je leert hoe jouw producten elkaar aanvullen en hoe je ze in de markt kunt zetten. Daarnaast leer je om budgetten te berekenen en binnen de gestelde budgetten te blijven. Na deze module heb je verschillende strategieën tot jouw beschikking om een succesvol product- en portfoliobeleid te kunnen opstellen en uitvoeren.

Waarom kiezen voor 5ST3PS?

– 5ST3PS is de expert op het gebied van Lean en Six Sigma. Met behulp van de Lean methode brengen wij in kaart de unique-selling-points van jouw organisatie zijn. Vervolgens gebruiken we dit om jouw product succesvol in de markt te zetten. De Six Sigma methode is bij uitstek geschikt voor het monitoren na de lancering. Deze methode maakt het voor jou mogelijk om problemen op te sporen met hulp van statistiek en KPI’s.

– Onze docenten hebben meer dan 20 jaar praktijkervaring. Dit zorgt er voor dat zij niet alleen didactisch goed onderlegd zijn, maar ook verschillende problemen op de werkvloer weten te herkennen. Voel je ook vrij om je eigen casussen in te brengen!

– Wij maken gebruik van actieve werkvormen. Je leert door de stof direct toe te passen. We vertellen je niet hoe het zit, maar dagen je uit om mee te denken. Daarom zal je bij ons ook geen PowerPoint tegenkomen.

– We werken met kleine groepen van 10-15 studenten. Daardoor hebben we veel ruimte voor persoonlijke aandacht en werken we ook nog eens corona-proof!

– We zijn al drie jaar op rij verkozen tot beste opleider van Nederland!

Ingangseisen en kosten

We gaan er van uit dat deelnemers HBO+ denkniveau hebben. Daarnaast is de opleiding ingericht op professionals met 5 tot 15 jaar relevante werkervaring. In principe staat het iedereen vrij om de opleiding te volgen. Onze ervaring is echter dat mensen met een ruimere werkervaring de stof beter oppakken.

De Post Academische Opleiding kost € 5.450 exclusief btw. Voor dit bedrag krijgt u 20 colleges, cursusmateriaal en literatuur. De opleidingskosten zijn aftrekbaar van de belasting; meer informatie hier over is beschikbaar op de website van de Belastingdienst.

Agile Scrum

Inschrijven

U kunt zich inschrijven voor de opleiding door op onderstaande knop te klikken. Na inschrijving nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. De opleiding gaat van start op 21 januari 2021. De startdata zijn ook te vinden in het inschrijfformulier.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd naar onze andere opleidingen? Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@5st3ps.nl of door te bellen naar 010-8468990.

Voor deze opleiding is een brochure beschikbaar. Klik op deze link of op onderstaande knop om de brochure te openen.

Lean Six Sigma

Volg ons op LinkedIn

Volgen