Business Development & Leiderschap

Consumenten hebben een steeds kortere aandachtsspanne. Om de consument aan te spreken, is het erg belangrijk om onderscheidend te zijn. Waar ligt de toegevoegde waarde van jouw organisatie? Tijdens de cursus business development & leiderschap kom je er achter waar jouw competitive advantage ligt. Bovendien leer je hoe je jouw organisatie en verkoopstrategie daarop afstemt.

Inhoud van de cursus

Hoe zet je een product in de markt? Als je dat wilt weten, moet je weten wat je verkoopt. Oftewel: waar ben je goed in? Tijdens deze cursus leer je om er achter te komen waar jouw toegevoegde waarde ligt. Dat gebruiken we om jouw unique-selling-point te bepalen. Daarna kan je aan de slag om jouw verkoopstrategie op te stellen!

Maar dan ben je nog niet klaar, want we leren je ook om jouw organisatie af te stemmen op de toegevoegde waarde. Zo zorgen we voor maximale klanttevredenheid. Zaken die geen waarde voor de klant toevoegen, halen we uit het proces. Op deze manier halen we verspillingen uit jouw organisatie weg en realiseren we kostenbesparingen.

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Bij een reorganisatie komt namelijk veel kijken. Gelukkig hebben wij daar veel ervaring mee. We leren je alle ins en outs zodat jij de verkoopstrategie succesvol kunt implementeren in jouw organisatie. Aan het eind van de cursus ben je dus in staat om jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen!

Agile Scrum

Praktische informatie

De cursus duurt 2 maanden en bestaat uit 5 colleges van 3 uur. Dit betekent dat je eens in de twee weken een cursusdag hebt. Cursusdagen beginnen rond 15:00 uur aan de HU in Utrecht. De cursus wordt drie keer per jaar gegeven. In de vakantieperioden zijn er geen colleges. De drie dagen zijn als volgt ingedeeld:

Dag 1: Bedrijfscultuur en verandermanagement (college 1 en 2). Tijdens deze dag leer je hoe je een nieuwe strategie intern kunt doorvoeren. Je doet nieuwe inzichten op over organisatiecultuur, identiteit en waarden, interne weerstand, draagvlakcreatie en change management. Je leert hoe je de krachten binnen jouw organisatie kunt gebruiken om tot een succesvol veranderproces te komen.

Dag 2: Leadership in business development projecten (college 3 en 4). Tijdens deze dag gaan we in op de rol van leiders in het veranderproces. Wat maakt sommige change leaders succesvol en anderen niet? Welke managementstijlen zijn er en wanneer pas je welke toe? En welke managementstijl past bij jou en jouw organisatie? Deze en meer vragen komen aan bod tijdens de tweede cursusdag.

Dag 3: Implementatie van new businessbeleid (college 5). Tijdens deze dag gaan we aan de slag met de uitvoering van het veranderproces. Je leert hoe je doelstellingen opstelt en hoe je het veranderteam prepareert. Bovendien leer je om grip te houden op het veranderproces. Tot slot besteden we aandacht aan het monitoringsproces zodat je zelf kunt controleren of het veranderproces is geslaagd.

Waarom kiezen voor 5ST3PS?

– 5ST3PS is de expert op het gebied van Lean en Six Sigma. Met behulp van deze methodes brengen wij in kaart waar in jouw organisatie waarde voor de klant wordt gecreëerd. Deze methodes zijn bij uitstek geschikt om de unique-selling-points van jouw organisatie in kaart te brengen. Bovendien hebben we veel ervaring met verandermanagement, omdat wij veel organisaties hebben geholpen om processen te stroomlijnen en verspillingen in de organisatie weg te nemen.

– Onze docenten hebben meer dan 20 jaar praktijkervaring. Dit zorgt er voor dat zij niet alleen didactisch goed onderlegd zijn, maar ook verschillende problemen op de werkvloer weten te herkennen. Voel je ook vrij om je eigen casussen in te brengen!

– Wij maken gebruik van actieve werkvormen. Je leert door de stof direct toe te passen. We vertellen je niet hoe het zit, maar dagen je uit om mee te denken. Daarom zal je bij ons ook geen PowerPoint tegenkomen.

– We werken met kleine groepen van 10-15 studenten. Daardoor hebben we veel ruimte voor persoonlijke aandacht en werken we ook nog eens corona-proof!

– We zijn al drie jaar op rij verkozen tot beste opleider van Nederland!

Ingangseisen en kosten

We gaan er van uit dat deelnemers HBO+ denkniveau hebben. Daarnaast is de cursus ingericht op professionals met minimaal 4 jaar relevante werkervaring. In principe staat het iedereen vrij om de opleiding te volgen. Onze ervaring is echter dat mensen met een ruimere werkervaring de stof beter oppakken.

De cursus kost € 1.450 exclusief btw. Voor dit bedrag krijgt u 5 colleges, catering en literatuur. De opleidingskosten zijn aftrekbaar van de belasting; meer informatie hier over is beschikbaar op de website van de Belastingdienst.

Agile Scrum

Inschrijven

U kunt zich inschrijven voor de cursus door op onderstaande knop te klikken. Na inschrijving nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. De cursus gaat van start op 21 januari 2021. De startdata zijn ook te vinden in het inschrijfformulier.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd naar onze andere opleidingen? Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@5st3ps.nl of door te bellen naar 010-8468990.

Voor deze cursus is een brochure beschikbaar. Klik op deze link of op onderstaande knop om de brochure te openen.

Lean Six Sigma

Volg ons op LinkedIn

Volgen