AgileAlle blogsScrum

Agile en Scrum – Waarden, Principes en het Framework

By 23 september 2019november 17th, 2020Geen Reacties
Agile en Scrum

Als je het Agile Manifesto kent en de Scrum Guide, dan heb je de basis van het hele Agile en Scrum werken te pakken. Het is goed je te realiseren dat Agile staat voor de manier van ontwikkelen, waarbij je in plaats stapsgewijs van idee tot resultaat komt, itererend naar het resultaat gaat. Agile ontwikkelen staat dan ook tegenover Waterval methoden. Net zoals elke methode is de methode zelf niet zalig makend en gaat het uiteindelijk om de uitvoer. Empirisch weten we wel dat Agile werken veel effectiever en efficiënter is dan de traditionele waterval methoden.

Agile

In 2001 kwamen 17 ontwikkelaars samen die hun ervaringen met iteratief ontwikkelen deelden en samen tot een manifest kwamen met 4 waarden en 12 principes. Agile is dan ook vooral een mindset volgens het principe ‘al doende leert men’ .

Scrum

Scrum is een analogie voor het werken in teams en is een framework voor iteratief ontwikkelen. Onder de Agile paraplu zitten ook andere methoden, zoals Lean Software Development, Kanban, Extreme Programming (XP), Crystal, Dynamic Systems Development Method (DSDM) en Feature Driven Development (FDD). Ken Schwaber en Jeff Sutherland zijn de geestelijke vaders van Scrum zoals we dat vandaag kennen. Scrum bestaat uit een aantal rollen, een aantal gebeurtenissen (events) en producten (artifacts). Verder zijn er nog de pijlers en de waarden.

In het overzicht zijn de 4 waarden en 12 principes van Agile samen gebracht met het framework, de waarden en de pijlers van Scrum.

Zelf leren?

Wil je zelf Scrum Master worden of je kennis opfrissen? Volg dan onze opleiding tot Scrum Master. Tijdens onze opleiding maken we gebruik van echte casussen en is er voldoende ruimte om jouw situatie in te brengen. Bovendien hebben wij een database met honderden oefenvragen, zodat jij je optimaal kunt voorbereiden op het officiële PSM examen!

Meer info?

Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen met info@5st3ps.nl.

Scrum Master

Laat een reactie achter