Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

WELKE OPLEIDING PAST BIJ MIJN ORGANISATIE?

Mensen die de Green Belt hebben gevolgd geven aan dat ze vaak promotie maken, als zelfstandige sneller aan een opdracht komen of als ze werkzoekend zijn eerder voor een gesprek uitgenodigd worden of benaderd. Het verschil tussen een Green Belt en een Black Belt kun je misschien wel vergelijken met het verschil tussen HBO en Universiteit. Met beide opleidingen kom je goed terecht, maar iemand van de Universiteit verdient gemiddeld genomen meer en maakt sneller promotie.

Als je werkt in complexe omgevingen met veel belangen, dan kom je wel snel terecht in de Black Belt opleidingen. Met een Black Belt leer je meervoudige technieken die je kunt toepassen in complexe omgevingen waar veel belangen zijn. De Green Belt leert uiteraard ook omgaan met politiek in organisaties, alleen dan voor minder complexe problemen.

Welke opleiding je ook kiest, de opbrengsten zijn groter dan de kosten. Met een project verdien je de investering ruimschoots terug. Met een praktijkcertificering krijg je extra ondersteuning en hulp om jouw eerste project te doen.

MET WELKE OPLEIDING KAN IK HET BESTE STARTEN?

Weet je niet of Lean Six Sigma bij jou of jouw organisatie past? Begin dan met een Lean Green Belt. Dan leer je in ieder geval om processen beter te organiseren. Wendbare en goed georganiseerde processen zijn een voorspeller voor duurzaam bedrijfsresultaat. De vaardigheden die je leert in de Green Belt of de Black Belt dragen bij aan de 21st Century Skills.

DE VOORDELEN VAN EEN OPLEIDING VOLGEN BIJ 5ST3PS

De Lean Six Sigma Green Belt is een actieve opleiding. Of je nu de klassikale opleiding volgt of de premium e-learning, er is veel aandacht voor interactieve vormen gebaseerd op de praktijk. We gaan in onze opleidingen niet met lego spelen of met onzinnige voorbeelden komen. Alle voorbeelden en casussen zijn echte opdrachten uit de beroepspraktijk.

Een Green Belt leert om problemen in processen op te lossen. Vroeger was de Green Belt ondersteunend aan de Black Belt. In de opleiding leer je om geheel zelfstandig een probleem op te lossen volgens de Lean Six Sigma Methodiek.

Behalve de Lean Six Sigma Green Belt kom je ook de Lean Green Belt tegen en de Six Sigma Green Belt tegen.

De Lean Green Belt duurt bij 5ST3PS als je klassikaal volgt 3 dagen. Dan is alles behandeld wat in de Body of Knowledge zit voor de Lean Green Belt. De Lean Six Sigma Green Belt duurt bij 5ST3PS als je klassikaal volgt 5 dagen. Dan is alles behandeld wat in de Body of Knowledge zit voor de Lean Six Sigma Green Belt.

VEEL PERSOONLIJKE AANDACHT

In de trainingen van 5ST3PS is er veel persoonlijke aandacht omdat we werken met kleine groepen. In een groep zitten maximaal 8 deelnemers. Bij de klassikale trainingen, de trainingen in de virtual classrooms en de premium e-learnings krijg je een persoonlijke Master Black Belt coach die je helpt en begeleidt.

UITSLUITEND VAN DE BESTE LEREN

Onze trainers worden hoog gewaardeerd. Niet alleen omdat ze ruime ervaring hebben, maar ook omdat ze didactisch gevormd zijn. Door de participatie in onderzoek en publicaties in onder andere het toonaangevende TQM journal, behoren onze trainers tot de absolute top in de markt.

HOE GEVEN WIJ LES?

Lesgeven is meer dan een powerpoint voorlezen en af en toe een oefening of een opdracht. De klassikale opleidingen van 5ST3PS zijn gegarandeerd powerpoint free en gericht op interactie en de vaardigheden om de dag na de les gelijk aan de slag te gaan met verbeteren.

WAT ZIJN VERSCHILLEN TUSSEN DE LEAN GREEN BELT EN DE SIX SIGMA GREEN BELT?

Samengevat leert de Lean Green Belt (LGB) om een proces in kaart te brengen, deze te analyseren en te diagnosticeren met Lean. Vervolgens bepaalt de LGB welke de verspillingen zijn, hoe deze te elimineren en vervolgens het proces opnieuw in te richten zodat er geen verspillingen meer optreden of mensen overbelast raken of dat er vanzelf knelpunten of bottlenecks ontstaan.

De Lean Six Sigma Green Belt (LSSGB) leert hetzelfde als de LGB maar meer. De LSSGB leert hoe je na het toepassen van Lean de factoren in het proces vindt die zorgen voor extra werk, fouten, herstelacties, rework, defects, defectives, afkeur, klachten en noem maar op. Door Six Sigma isoleer je de echte veroorzakers en kun je deze wegnemen. Na het wegnemen zorg je ervoor dat de werkvloer in staat is ervoor te zorgen dat de grondoorzaken niet meer terugkomen.

WAT DOET EEN BLACK BELT?

Een Lean Six Sigma Black Belt (LSSBB) of een Lean Black Belt (LBB) houdt zich bezig met meer complexere problemen. Een probleem wordt complexer als er meerdere afdelingen of processen zijn betrokken. De LBB en de LSSBB leren om in complexe omgevingen of omgevingen waar meerdere zaken spelen het overzicht te houden en effect te hebben met de Black Belt tools en technieken.

GUNSTIGE LESTIJDEN LEAN GREEN BELT EN LEAN SIX SIGMA GREEN BELT

De Lean Green Belt duurt 3 dagen en de Lean Six Sigma Green Belt duurt 5 dagen. Als je de e-learning volgt moet je rekening ermee houden dat je voor de e-learning Lean Green Belt 24 uur kwijt bent en voor de e-learning Lean Six Sigma Green Belt 40 uur kwijt bent.

De lestijden zijn gunstig. De klassikale training wordt verzorgd op dinsdag in Rotterdam en op woensdag of donderdag in Utrecht en start om 1300 uur en is een combinatie van de middag en de avond. De klassikale training wordt ook op vrijdag overdag verzorgd in Utrecht en start om 1000 uur.

De Lean Green Belt heeft een doorlooptijd van 3 weken en de Lean Six Sigma Green Belt heeft een doorlooptijd van 5 weken. Door elke week een lesdag te hebben is het leereffect veel groter dan als er meer dan een week tussen de lesdagen zit. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dit.

ONLINE OPLEIDING

Naast de klassikale trainingen kent 5ST3PS de virtuele trainingen. Deze zijn hetzelfde als de klassikale trainingen, maar dan in de virtual classroom. In de virtual classroom wordt online lesgegeven live door de docent. Je volgt je de les vanaf thuis of jouw kantoor. De virtuele trainingen zijn activerend en deelnemers geven aan dat de dagen voorbij vliegen. Meer lezen over de ervaringen met onze trainingen?

CONTACT MET 5ST3PS

Contact nemen met 5ST3PS is makkelijk. We zijn bereikbaar via de chat en buiten kantoortijden kun je een bericht achterlaten. Denk eraan dat we Je kunt ons een bericht sturen via ons contactformulier op. Daar vind je ook ons telefoonnummer, email en andere contactgegevens. 

Brochure downloaden

Brochure downloaden