Upgrade van Green Belt naar Black Belt

Upgrade van Lean Six Sigma Green Belt naar Lean Six Sigma Black Belt

Volledige training voor € 2350,-

5 praktijkgerichte lesdagen

Maximale leerervaring

Groepen met maximaal 8 deelnemers

De Upgrade naar Black Belt opleiding is er voor mensen die al een Lean Six Sigma Green Belt hebben en willen upgraden naar een Lean Six Sigma Black Belt. De opleiding duurt 5 cursusdagen. Je hoeft de stof van de Green Belt niet opnieuw te volgen.

WAAROM KIEZEN VOOR DE UPGRADE NAAR BLACK BELT OPLEIDING VAN 5ST3PS?

De hoogst gewaardeerde Lean Six Sigma Black Belt opleiding van Nederland (9,8 over 500+ reviews)

5ST3PS behoort al 5 jaar op rij tot de Beste Opleiders van Nederland

Wat je vandaag leert, kun je morgen toepassen

Heel erg praktijkgericht met een bedrijfsbezoek, cases uit de praktijk en de mogelijkheid om jouw eigen casuïstiek in te brengen

In 5 weken word je volledig opgeleid conform de Body of Knowledge van ASQ, IASSC, CSSC en LeanSixSigmaConsultant.

Bouw verder op je kennis van de Lean Six Sigma Green Belt opleiding

Gunstige lestijden dus geen last van files

Werken met kleine groepen waardoor er veel interactie is

Hele scherpe prijs en kwaliteitsverhouding

OVER DEZE OPLEIDING

De Upgrade naar Black Belt opleiding combineert het beste van twee werelden: Lean en Six Sigma. Wanneer je Lean en Six Sigma beheerst, kun je ervoor zorgen dat je organisatie sneller inspeelt op een veranderende markt. Een Lean Six Sigma Black Belt is in staat om:

 • Procesmatige problemen op te lossen
 • Kostenbesparingen te realiseren
 • Het personeel te betrekken

Kort samengevat zorgt een Lean Six Sigma Black Belt er dus voor dat de kwaliteit omhoog gaat, terwijl de kosten dalen. Organisaties die werken met Lean Six Sigma realiseren doorgaans snel kostenbesparingen van minimaal 10%. De Lean Six Sigma Black Belt speelt hierin een sleutelrol en fungeert als projectmanager bij deze veranderingen.

Module 1: Statistische Proces Controle Advanced

In de module Statistische Proces Controle Advanced leren we hoe we ermee omgaan als we weinig data hebben of als we eigenlijk geen goed zicht erop hebben hoe het proces loopt, zeker als het eindresultaat het resultaat is van meerdere processen.

Module 2: Problem Solving Advanced

In de module Problem Solving Advanced leren we hoe ermee omgaan als niet duidelijk is waar nu precies het probleem zich bevindt of als meerdere processen door elkaar lopen. Dan kun je uiteraard elk probleem 1 voor 1 oppakken, of de geïntegreerde problem solving tools uit Six Sigma toepassen.
Dat geldt ook voor als je weinig data hebt of als er weinig tot niets over de data bekend is. Dit zijn de zogenoemde Black Box technieken die de Black Belt effectiever maken en ervoor zorgen dat je tot een doorbraak kunt komen, waar je met andere technieken daar veel langer voor nodig hebt.

Module 3: Design of Experiment

In de module Design of Experiment (DoE) leren we hoe we een experiment kunnen opzetten om snel informatie te krijgen over de optimale instellingen voor een proces of een product of zelfs een dienst. Veel organisaties hebben te maken met vervuilde data: door een DoE kunnen we snel informatie verzamelen om zo de tijd Time-to-Market te verkorten. De DoE is één van de krachtigste technieken van Six Sigma. In deze module leren we hoe we een DoE opzetten en uitvoeren en wat we kunnen met de resultaten.

Module 4: Lean Problem Solving

In de eerste drie modules hebben we geleerd hoe we een enkelvoudig probleem in kaart brengen, analyseren en diagnosticeren. Wat doe je echter als er meerdere processen door elkaar lopen? Dan kun je ze 1-voor-1 in kaart brengen of een geïntegreerde aanpak gebruiken. In deze module leren we de zogenaamde Black Box technieken.

Module 5: World Class Manufacturing

In de module World Class Manufacturing leren we hoe we naar de zogenaamde Gold Standard gaan en hoe we dit inrichten. Verder welke de praktische aandachtspunten zijn en waar je begint.

Trainingskalender

Onze opleidingen kennen een startgarantie, dat wil zeggen dat we garanderen dat je op de startdata kunt beginnen met de opleiding.

WAT DOET EEN LEAN SIGMA BLACK BELT?

Organisaties moeten steeds beter en steeds sneller inspelen op veranderingen terwijl ze kosten laag moeten houden. Lean zorgt ervoor dat organisaties sneller kunnen inspelen op een veranderende markt. De Lean Black Belt is in staat problemen op te lossen, besparingen te realiseren en de mensen te betrekken. De Lean Black Belt kan hoge kostenbesparingen realiseren terwijl de kwaliteit omhoog gaat. Organisaties die werken met Lean realiseren snel kosten besparingen van minimaal 10%. De Lean Black Belt is de projectmanager van deze veranderingen. De Lean Black Belt is de specialist om snel resultaten te boeken.

WAT LEER JE ALLEMAAL?

 • Je leert hoe je verspillingen wegneemt met Lean
 • Je leert hoe je een proces inricht dat tegen de laagste kosten en de hoogste kwaliteit presteert
 • Je leert hoe je grondoorzaken voor hardnekkige problemen vindt en wegneemt
 • Je leert hoe je statistiek kunt gebruiken om problemen te voorkomen
 • Je leert hoe je inspeelt op veranderingen zonder dat het proces eronder leidt
 • Je leert projectmatig problemen op te pakken en op te lossen met resultaat
 • Je leert hoe je mensen betrekt en intrinsiek motiveert voor Lean en Six Sigma
 • Je leert hoe je in 1 keer goed een nieuw proces of een product neerzet

WAAROM 5STEPS?

De opleiding van 5ST3PS is praktijkgericht en bereidt voor op het gecertificeerde examen, gebaseerd op de Body of Knowledge van ASQ®, de wereldwijde norm voor kwaliteit. Onze colleges zijn interactief en gericht op het verwerven van praktische vaardigheden. Onze opleidingen zijn ontworpen door Willem Salentijn, auteur van het boek Lean Six Sigma van Noordhoff Uitgevers. Dit boek wordt gebruikt in het hoger onderwijs. Onze opleidingen zijn hoog gewaardeerd (9,8) en kennen een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Wat zit er inbegrepen bij de upgrade naar de Black Belt cursus?

De upgrade naar Black Belt volg je al vanaf €2.350,-. Een investering die je veel profijt zal opleveren gedurende je carrière. Dit bedrag is inclusief:

 • Het cursusmateriaal
 • Toegang tot de online leeromgeving
 • Het boek Lean Six Sigma voor het Hoger onderwijs van Noordhoff Uitgever
 • Licentie Minitab (30 dagen) of SigmaXL (30 dagen)
 • Diner arrangement, onbeperkt koffie en thee
 • Examentraining
 • Het examen

Volg ons op LinkedIn

Volgen