Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Warehouse Process Wastes – The Typical Wastes In Warehouse Processes

Warehouse Process Wastes – The Typical Wastes In Warehouse Processes

warehouse-process-wastes-the-typical-wastes-in-warehouse-processes gaat over verspillingen zin warehouses. Warehouses zijn een onmisbaar onderdeel in supply chains. Als je Lean toepast, dan wil je de voorraden in de warehouses zoveel als mogelijk minimaal houden. Voorraden of Inventory zijn één van de klassieke verspillingen. Je kent de 7 verspillingen waarschijnlijk onder de afkorting TIM WOOD of TIM WOODS. Meer lezen over deze verspillingen kun je in de longread 7 verspillingen van Lean

Verspillingen zijn overal. Waar mensen werken ontstaan vanzelf verspillingen. Alleen hoe herken je dan verspillingen? Het kan voor een medewerker in een warehouse heel logisch zijn om iets in te scannen en uit te printen. Of dat je ziet dat iemand ergens iets neerzet en de volgende persoon het weer opzij zet. Een belangrijke vraag is dan of de handeling echt noodzakelijk is. Of dat je zonder de handeling hetzelfde resultaat hebt. Muda is alles wat niet direct waarde toevoegt voor de klant. Op z’n best indirect of om het proces te laten werken. Als klant ben je namelijk niet zo erg geïnteresseerd in de schitterende systemen van een bedrijf. Als je jouw bestelling maar krijgt.

Maar hoe kun je als je zelf ergens werkt noodzakelijk kwaad, Muda type I onderscheiden van de echte verspillingen, Muda type II? In deze longread kijken we naar de processen in warehouses. In een warehouse komen goederen binnen, worden opgeslagen en gaan ze eruit en worden verzameld en klaargezet voor transport. Op hoofdlijnen is dat de waarde van een warehouse. Dat betekent dat je te maken hebt met verspillingen zoals transport, bewegingen, voorraden en meer doen dan nodig is.

Warehouse Process Wastes – The Typical Wastes In Warehouse Processes Inbound

warehouse-process-wastes-the-typical-wastes-in-warehouse-processes onderscheiden we het inbound proces en het outbound proces. In het Inbound proces zie je goederen die klaar staan om weggezet te worden en ondertussen wachten. Vaak zie je dat de routing om de goederen op de juiste plek te zetten niet de meest efficiënte is. Als de administratie niet goed is bijgewerkt, zoeken medewerkers naar beschikbare plekken voor de spullen. En goederen die economisch nauwelijks meer waarde hebben die dan toch bewaard worden. Denk eraan als de kosten van het opslaan groter zijn dan de te verwachten opbrengsten.

Warehouse Process Wastes – The Typical Wastes In Warehouse Processes Outbound

warehouse-process-wastes-the-typical-wastes-in-warehouse-processes kennen we naast de inbound processen de outbound processen. In het Outbound proces is een grote verspillingen als de mensen spullen klaarzetten zonder voorliggende klantvraag. Dan zie je in een hoekje spullen met daarop een sticker dat we nog wachten op de bevestiging van de klant. Zonde. Zelf hebben we het over dozen schuiven. Dan zie je heel veel bewegingen en verplaatsingen zonder dat er waarde wordt toegevoegd. Veel energie voor niets.

Door visueel management en heldere afspraken kun je veel verspillingen voorkomen. Meer lezen over de hulpmiddelen als je visueel management inricht lees je hier. Samengevat moet je in jouw rol als verbeteraar je aanleren om anders te kijken naar waarde toevoeging en misschien wel meer naar verspillingen of Muda. Hierbij moet je je aanleren altijd de vraag te stellen of de gebruikte manier de beste manier is. Dat geldt niet alleen in jouw rol als Lean Green Belt, Lean Six Sigma Green BeltLean Black Belt  of Lean Six Sigma Black Belt.

Latest Post

At 5ST3PS we have one foot in science and one foot in practice. This enables us to combine the knowledge of both worlds and use it in our courses. On this page we share some papers to share our scientific knowledge.

Brochure downloaden

Brochure downloaden