Search
Close this search box.

TWI Training within Industry

TWI Training within Industry

TWI Training within Industry heb je misschien wel voorbij zien komen als je zocht naar Lean. Voor jou als medewerker is het een manier om snel je vaardigheden eigen te maken. Zodat je werk makkelijker, simpeler en sneller kunt uitvoeren.

Van oorsprong komt deze manier van werken uit de VS. In de Tweede Wereldoorlog had je het probleem dat de oorlogsindustrie snel moest opschalen en de arbeiders veelal naar het front gingen. Dus moesten nieuwe mensen snel worden ingepast. Dit programma kennen we nu als TWI.

In de VS kwamen na de oorlog de arbeiders weer terug en pakten veelal hun oude werk op. Aan de andere kant van de wereld, in Japan werd het programma geïntroduceerd in het kader van de ontwikkelingshulp. Mensen zoals Deming droegen bij aan het opbouwen van de kennis.

En de centrale vraag die je wilt beantwoorden is hoe je snel en effectief nieuwe mensen inpast. Of hoe je ze nieuwe vaardigheden aanleert.

Supervisor

Als supervisor of teamleider ben je de aangewezen persoon om nieuwe mensen de vaardigheden te leren die nodig zijn. Alleen een goede specialist betekent nog geen goede supervisor of instructeur.

Als je volgens ouder-kind principes het werk aanleert, heb je het risico dat de medewerker je vooral nadoet. Een collega die een ander iets aanleert is ook een risico. Want kennis is nu eenmaal macht. En voordat je het weet heb je allemaal mensen rondlopen die net wat minder weten dan de rest.

TWI methode

In de basis is TWI een leerprogramma. In 10 uur leer je als supervisor de vaardigheden die nodig zijn om medewerkers voor te bereiden op hun nieuwe rol. De 4 modules die je als nieuwe medewerker krijgt zijn Job Instruction (JI), Job Methods (JM), Job Relations (JR) en Program Development (PD).

Wat je leert is:

  • Gestandaardiseerd werk tot stand brengen.
  • Snel medewerkers op te leiden berekend op de taak.
  • Positieve werknemersrelaties op te bouwen, samenwerking en motivatie te vergroten.
  • Conflicten effectief op te lossen.
  • Continu verbeteren als onderdeel van het werk.
  • Creëer van een veilige werkplek.
  • Problemen snel en effectief op te lossen met TWI-methoden.

Voordelen van TWI

Met TWI kun je nieuwe mensen sneller inzetten. En vergroot je de betrokkenheid tussen teamleiders en teamleden. Hoe pas je dit toe binnen Lean? Je ziet dat zowel in het Toyota Productie Systeem TPS als Total Productive Maintenance TPM gestandaardiseerde werkwijzen, continu verbeteren en standaardiseren heel belangrijk zijn. De oorsprong vind je voor een groot deel in TWI wat naar Japan en Toyota werd gebracht. Ook in de opleidingen van 5ST3PS leer je hoe je nadat je het proces hebt verbeterd, de Gemba betrekt en opleidt. Zowel als Green Belt en als Black Belt.

Latest Post

At 5ST3PS we have one foot in science and one foot in practice. This enables us to combine the knowledge of both worlds and use it in our courses. On this page we share some papers to share our scientific knowledge.

Voor meer informatie lees meer in onze kennisbank

Brochure downloaden

Brochure downloaden