Alle blogsLeanSix Sigma

Lean Six Sigma – Kun Je Lean En Six Sigma Makkelijk Uitleggen?

By 14 juli 2019 augustus 11th, 2020 Geen Reacties
LEAN Six Sigma

Kun je Lean en Six Sigma uitleggen tijdens het drinken van een kop koffie? Bij 5ST3PS hebben we als sportieve uitdaging om zaken zo simpel mogelijk uit te leggen. Dus als je tijdens een kop koffie aan iemand uitlegt het verschil tussen Lean en Six Sigma dan kun je dat doen aan de hand van dezelfde kop koffie.

Het verschil tussen Lean en Six Sigma

De koffiemachine is het apparaat wat het geld voor je verdient. Je moet er dan ook voor zorgen dat deze automaat volledig wordt uitgenut en je wilt niet dat klanten doorlopen als ze zien dat er een wachtrij staat. Door te kijken welke activiteiten voor de barista waarde toevoegen en welke niet, kun je het proces optimaliseren. Dat is een typische Lean toepassing. Nu heb je sneller jouw kop koffie.

Alleen als het water niet constant van temperatuur is, dan zorgt dat voor kwaliteitsverschillen oftewel de ene keer smaakt een kop koffie beter dan de andere keer. Door de factoren die deze verschillen veroorzaken te beheersen, kun je een kop koffie van constante kwaliteit afleveren en raak je geen klanten kwijt door een tegenvallende kop koffie. En daar gaat Six Sigma over. Klanten voelen namelijk de variantie en niet het gemiddelde.

Zelf leren?

Wil je leren hoe je Lean in de praktijk toepast? Volg dan een van onze opleidingen. Tijdens onze opleidingen maken we gebruik van echte casussen en is er voldoende ruimte om jouw situatie in te brengen. Bovendien krijg je een internationaal erkend certificaat als je slaagt voor het examen!

Naast opleidingen, doen we ook aan advisering. Neem vrijblijvend contact op met info@5st3ps.nl of bekijk via deze link welke resultaten we in het verleden hebben geboekt. (Nadat je op de link hebt geklikt, moet je even naar beneden scrollen.)

Lean Six Sigma Green Black Belt Certification

Laat een reactie achter