Alle blogsLeanSix Sigma

Lean Six Sigma – Kun Je Lean En Six Sigma Makkelijk Uitleggen?

By 14 juli 2019november 17th, 2020Geen Reacties
LEAN Six Sigma uitleggen

Kun je Lean en Six Sigma uitleggen tijdens het drinken van een kop koffie? Bij 5ST3PS hebben we als sportieve uitdaging om zaken zo simpel mogelijk uit te leggen. Dus als je tijdens een kop koffie aan iemand uitlegt het verschil tussen Lean en Six Sigma dan kun je dat doen aan de hand van dezelfde kop koffie.

Het verschil tussen Lean en Six Sigma

De koffiemachine is het apparaat wat het geld voor je verdient. Je moet er dan ook voor zorgen dat deze automaat volledig wordt uitgenut en je wilt niet dat klanten doorlopen als ze zien dat er een wachtrij staat. Door te kijken welke activiteiten voor de barista waarde toevoegen en welke niet, kun je het proces optimaliseren. Dat is een typische Lean toepassing. Nu heb je sneller jouw kop koffie.

Alleen als het water niet constant van temperatuur is, dan zorgt dat voor kwaliteitsverschillen oftewel de ene keer smaakt een kop koffie beter dan de andere keer. Door de factoren die deze verschillen veroorzaken te beheersen, kun je een kop koffie van constante kwaliteit afleveren en raak je geen klanten kwijt door een tegenvallende kop koffie. En daar gaat Six Sigma over. Klanten voelen namelijk de variantie en niet het gemiddelde.

Zelf leren?

Lean en Six Sigma uitleggen is dus hartstikke makkelijk. Het toepassen is iets lastiger, maar dat wordt eenvoudig als je een van onze opleidingen volgt. Tijdens onze opleidingen maken we gebruik van echte casussen en is er voldoende ruimte om jouw situatie in te brengen. Bovendien krijg je een internationaal erkend certificaat als je slaagt voor het examen!

Naast opleidingen, doen we ook aan advisering. Neem vrijblijvend contact op met info@5st3ps.nl of bekijk via deze link welke resultaten we in het verleden hebben geboekt. We zijn ook telefonisch bereikbaar op 010-8468990 voor het beantwoorden van al uw vragen.

Lean Six Sigma Green Black Belt Certification

Laat een reactie achter