Alle blogsLeanSix Sigma

Lean Six Sigma Belt niveau doorstroming

By 17 februari 2020november 17th, 2020Geen Reacties
LSS Niveau Doorloop banner

Alle Lean Six Sigma Belts

Welke Lean Six Sigma Belts zijn er?

Net zoals bij de wel bekende Martial Arts worden de verschillende niveaus voor Lean en Six Sigma onderverdeeld in “Belts”. De belts vallen te onderscheiden in vier kleuren. Namelijk de White Belt, de Yellow Belt, de Green Belt en tot slot de Black Belt en Master Black Belt.

Orange, Blue en Purple Belt?!

De Orange, Blue en Purple Lean Six Sigma Belts?

Het zal ons niets verbazen als je al eens onderzoek hebt gedaan naar Lean en Six Sigma en op andere kleuren belts bent gestuit. Wij horen vaker termen voorbij komen zoals de Orange Belt, de Blue Belt en de Purple Belt. Waarom 5ST3PS deze belts echter niet erkent, is vanwege het feit dat ze van origine niet bij de methodes vandaan komen, maar later zijn toegevoegd door bedrijven als tussenstap.

Lean Six Sigma niveau stroming

Verder groeien met Lean Six Sigma?

Als we naar het onderstaande figuur kijken dan zien we de Lean Six Sigma belt niveaus die momenteel officieel en internationaal worden erkend. In deze figuur laten we ook de doorstroommogelijkheden zien. Afhankelijk van hoe je zelf te werk wilt gaan kan je meerdere paden bewandelen. Als je bijvoorbeeld momenteel een Lean Green Belt bent, kan je er voor kiezen om je kennis van Lean verder uit te breiden met de Lean Black Belt Training. Mocht je echter je vakkennis willen uitbreiden naar Six Sigma, dan is de Lean Six Sigma Green Belt training een logische stap. Wat we dus van je vragen is: “Wat wil je gaan doen met Lean en/of Six Sigma?” Hoe je dit proces doorloopt, is volledig aan jou. Het mooie is dat je ook niet onderaan hoeft te beginnen, zoals bij Judo. Je kan instromen bij welke kleur belt je maar wilt. In de maximaal 10 lessen die je in onze Lean Six Sigma Black Belt trainingen volgt, komt alle lesstof van alle niveaus aan bod van de vorige niveaus. Echter is het alleen niet mogelijk om gelijk voor het Master Black Belt Niveau te gaan. Hiervoor is Black Belt Niveau vereist.

Lean Six Sigma Belt Niveau Doorloop

 

Mocht je alle informatie over de belt niveaus nog een keertje samengevat op een rijtje willen zien, dan staan de belt niveaus nogmaals gerangschikt op onze partners bij Black Belt Institute.

Ben je geïnteresseerd in een van onze trainingen, maar twijfel je nog over welk niveau? Neem gerust een kijkje op onze pagina’s voor de Green Belt…

Lean Green Belt:

https://www.5st3ps.nl/lean-green-belt/

Lean Six Sigma Green Belt:

https://www.5st3ps.nl/lean-six-sigma-green-belt/

 

-of voor de Black Belt.

Lean Black Belt:

https://www.5st3ps.nl/lean-black-belt/

Lean Six Sigma Black Belt:

https://www.5st3ps.nl/lean-six-sigma-black-belt/

Master Black Belt:

https://www.5st3ps.nl/master-black-belt/

 

Indien je vrijblijvend advies wilt vragen dan kan dit uiteraard ook via info@5st3ps.nl.

Laat een reactie achter