Search
Close this search box.

Lean Change Management

Lean Change Management

Als Green Belt en Black Belt ben je de change agent voor veranderingen met Lean en of Six Sigma. Lean Change Management houdt in dat je in projecten veranderingen begeleidt met Lean. Het maakt niet eens zoveel uit of je alleen Lean toepast of ook Six Sigma.

Als change agent begint het ermee dat je je realiseert dat je een inbreuk maakt op de huidige situatie. Soms is dat heel welkom. Als je een burning platform hebt en je merkt dat de mensen een hoge urgentie hebben, dan zul je jouw werk makkelijk kunnen doen. Alleen meestal ben je niet de brandweermens die een brandend gebouw naar binnen gaat en mensen redt. Vaker ben je de brand preventie medewerker die langskomt om overal rookmelders neer te hangen. Heel goed, zolang je maar even opzij gaat en iedereen gewoon door kan gaan met het werk.

Als je mensen probeert te motiveren door moeten, dan roep je weerstand op. Als je niemand betrekt, kun je elke keer terugkomen. Dus als je wilt veranderen, dan is dat een samenspel en moet je mensen activeren. Alleen zitten ze wel op jou te wachten?

In een commitment analysis kun je een inschatting doen hoe positief mensen tegenover je staan en wat je komt doen. Blijft het alleen bij woorden of zie je ook daden. De commitment analysis lijkt heel veel op een stakeholder analysis.

Waar je met een stakeholder analysis alle betrokken in kaart brengt, kijk je met de commitment analysis naar jouw eigen team en direct betrokkenen. Je zou net zoals met een voetbalteam verwachten dat iedereen hetzelfde doel nastreeft, maar dat is niet altijd zo. Als je deze analyse doet krijg je inzichten en kun je bespreekbaar maken wat je ziet.

In de opleidingen van 5ST3PS is er ruim aandacht voor deze analyses en krijg je de nodige slimmigheidjes om je nog effectiever te maken.

5ST3PS Template Commitment Analysis

 

Latest Post

At 5ST3PS we have one foot in science and one foot in practice. This enables us to combine the knowledge of both worlds and use it in our courses. On this page we share some papers to share our scientific knowledge.

Voor meer informatie lees meer in onze kennisbank

Brochure downloaden

Brochure downloaden