Alle blogsLeanSix Sigma

Lean en Six Sigma introduceren – Hoe pak je dat aan?

By 16 december 2019 juli 30th, 2020 Geen Reacties
Lean en Six Sigma Introduceren

Hoe kan je Lean en Six Sigma introduceren?

Lean en Six Sigma leveren veel op. Het mooie is dat beide methoden als een olievlek over een organisatie kunnen worden verspreid. Je hoeft dus niet alles van te voren goed voorbereid te hebben, maar je moet wel een duidelijk doel hebben en weten wat je wilt. Wil je tijd besparen zodat je toekomt aan de zaken die nu geen prioriteit krijgen? Wil je minder rework en klachten? Een goede reden kan nooit zijn: “ik moet 10% besparen”. Als je investeert in kwaliteit, dan gaan de kosten omlaag. Maar als je de kosten omlaag brengt als doel op zich, dan gaat dat meestal ten koste van de kwaliteit.

1 uur per dag besparen?

Als je duidelijk hebt wat je wilt en waarom, dan kun je tijd inzetten om zo meteen tijd te besparen. Om daadwerkelijk die 1 uur per dag te besparen, zul je misschien nu eerst 40 uur moeten inzetten. Zo ga je met een duidelijk doel verbeteringen beetpakken en ervoor zorgen dat de verbeterde situatie niet alleen blijft, maar ook verder verbetert. We kennen vanuit Six Sigma het Change Acceleration Process (CAP). Bij 5ST3PS hebben we daar een twist op gedaan die in de Nederlandse context uitstekend werkt. Het probleem met het CAP is dat het een typisch Amerikaans proces is. Het is dus behoorlijk hiërarchisch. Door de structuur aan te houden en best practices uit meer 25 jaar praktijkervaring en de wetenschap samen te voegen, leggen we een paar accenten anders. In onze opleidingen komt dit ruim aan bod. Onze Belten komen je graag in jouw organisatie helpen volgens de principes samen doen en zelf doen.

Jouw organisatie verbeteren

Als je meer wilt weten over het introduceren van Lean en Six Sigma in jouw organisatie, neem dan eens een kijkje bij onze opleidingen. Na onze opleidingen kun je zelf als Green Belt of Black Belt professional aan de slag om jouw organisatie te verbeteren.

We doen ook aan advisering. Lees hier wat we de afgelopen jaren voor verschillende organisaties hebben gedaan (even naar beneden scrollen). Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen via info@5st3ps.nl.

Laat een reactie achter

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil jij de eerste 20 modellen van het boek Modellen voor Agile werken ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Subscribe

*

indicates required

 

Voornaam

*

 

Achternaam

*

 

E-mailadres

*

 

Telefoonnummer

*