Search
Close this search box.

Lean en Six Sigma introduceren – Hoe pak je dat aan?

Hoe kan je Lean en Six Sigma introduceren?

Lean en Six Sigma leveren veel op. Het mooie is dat beide methoden als een olievlek over een organisatie kunnen worden verspreid. Je hoeft dus niet alles van te voren goed voorbereid te hebben, maar je moet wel een duidelijk doel hebben en weten wat je wilt. Wil je tijd besparen zodat je toekomt aan de zaken die nu geen prioriteit krijgen? Wil je minder rework en klachten? Een goede reden kan nooit zijn: “ik moet 10% besparen”. Als je investeert in kwaliteit, dan gaan de kosten omlaag. Maar als je de kosten omlaag brengt als doel op zich, dan gaat dat meestal ten koste van de kwaliteit.

1 uur per dag besparen?

Als je duidelijk hebt wat je wilt en waarom, dan kun je tijd inzetten om zo meteen tijd te besparen. Om daadwerkelijk die 1 uur per dag te besparen, zul je misschien nu eerst 40 uur moeten inzetten. Zo ga je met een duidelijk doel verbeteringen beetpakken en ervoor zorgen dat de verbeterde situatie niet alleen blijft, maar ook verder verbetert. We kennen vanuit Six Sigma het Change Acceleration Process (CAP). Bij 5ST3PS hebben we daar een twist op gedaan die in de Nederlandse context uitstekend werkt. Het probleem met het CAP is dat het een typisch Amerikaans proces is. Het is dus behoorlijk hiërarchisch. Door de structuur aan te houden en best practices uit meer 25 jaar praktijkervaring en de wetenschap samen te voegen, leggen we een paar accenten anders. In onze opleidingen komt dit ruim aan bod. Onze Belten komen je graag in jouw organisatie helpen volgens de principes samen doen en zelf doen.

Meer lezen?

Wil je meer leren over het introduceren van Lean en Six Sigma? Lees dan dit uitgebreide artikel.

Zelf leren?

Wil je leren hoe je Lean in de praktijk toepast? Volg dan een van onze opleidingen. Tijdens onze opleidingen maken we gebruik van echte casussen en is er voldoende ruimte om jouw situatie in te brengen. Bovendien krijg je een internationaal erkend certificaat als je slaagt voor het examen!

Naast opleidingen, doen we ook aan advisering. Neem vrijblijvend contact op met info@5st3ps.nl of bekijk via deze link welke resultaten we in het verleden hebben geboekt.

Latest Post

At 5ST3PS we have one foot in science and one foot in practice. This enables us to combine the knowledge of both worlds and use it in our courses. On this page we share some papers to share our scientific knowledge.

Voor meer informatie lees meer in onze kennisbank

Brochure downloaden

Brochure downloaden