Search
Close this search box.

DE 4 MEEST GENOEMDE REDENEN VOOR FALEN LEAN SIX SIGMA

FALEN LEAN SIX SIGMA

Falen lean six sigma, wat zijn de meest genoemde redenen? Organisaties groeien, organisaties krimpen, organisaties herstructureren, bezinnen zich op de kerntaken te focussen, worden Agile en ga zo maar door. Lean en Six Sigma zijn ook typische interventies voor organisaties die een probleem hebben met de kosten. Kosten worden veroorzaakt doordat er veel verspillingen zijn, er veel ingericht moet worden om uiteindelijk alles goed te doen of dat de organisatie en de processen niet zijn ingericht op wat de klant nodig heeft.

Meer lezen over Lean Six Sigma kun je op de kennisbank van BlackBelt.Institute

In Nederland valt op dat het opstarten van initiatieven of projecten het probleem niet is. In organisaties lopen tientallen soms wel honderden projecten naast elkaar, terwijl tegelijkertijd de boel moet doordraaien. Tijd is een issue, zowel voor het afmaken van initiatieven als voor het benutten van de resources.

DE 4 REDENEN VOOR HET FALEN VAN LEAN SIX SIGMA

Overbelasting is een heel normaal verschijnsel en medewerkers die zich laten leiden door degenen die het hardste schreeuwt, is niet ongewoon. Daarbij helpt niet als de prioriteit is dat alles belangrijk is en de medewerker zelf moet zien hoe hij zijn werk afmaakt.

Zeker in een tijd waarin output gericht werken het nieuwe toverwoord lijkt, kun je van alles op de schouders van een medewerker stoppen en bij problemen een cursus time-management aanbevelen. Samengevat zie je dan ook 4 meest genoemde redenen waarom Lean en Six Sigma initiatieven niet slagen:

  1. Onderschatten hoeveel tijd veranderingen kosten;
  2. Geen duidelijke richting aangeven en keuzes maken (en daaraan houden);
  3. Wel projecten opstarten, slecht in staat zijn projecten af te maken;
  4. Mensen meer werk geven dan ze aankunnen.

HOE DAN WEL?

Door op een andere manier naar doel en middelen te kijken, krijg je focus op wat echt belangrijk is. In onze opleidingen hebben we daarom ruim aandacht hoe je hiermee omgaat en de omgeving daarin meeneemt. Want Lean en Six Sigma zijn namelijk meer dan alleen een toolset. Het is ook een management benadering en een filosofie op hoe je waarde creëert en je van de concurrentie onderscheidt.

MEER WETEN?

Wil je leren hoe je Lean in de praktijk toepast? Volg dan een van onze opleidingen. Tijdens onze opleidingen maken we gebruik van echte casussen en is er voldoende ruimte om jouw situatie in te brengen. Bovendien krijg je een internationaal erkend certificaat als je slaagt voor het examen!

Naast opleidingen, doen we ook aan advisering. Neem vrijblijvend contact op met info@5st3ps.nl of bekijk via deze link welke resultaten we in het verleden hebben geboekt.

Latest Post

At 5ST3PS we have one foot in science and one foot in practice. This enables us to combine the knowledge of both worlds and use it in our courses. On this page we share some papers to share our scientific knowledge.

Brochure downloaden

Brochure downloaden