Agile Mindset – Wanneer heb je een Agile Mindset?

agile

Agile Manifesto en een Agile Mindset

In het bedrijfsleven zal je ongetwijfeld wel gehoord hebben van termen zoals Agile, Agile Mindset, Agile Manifesto en Agile werken. Het Agile Manifesto is in 2001 samengesteld tijdens een informele bijeenkomst van softwareontwikkelaars. Agile betekent lenig of behendig. Dit zie je dan ook in de ideeën terugkomen uit de Agile Manifesto.

 

Agile Mindset Agile Manifesto

Wanneer heb je een Agile Mindset?

Hierboven zien we de ideeën en waarden uit de Agile Manifesto, die de basis zijn voor een Agile Mindset. Je bent flexibel in je denkproces en denkt out of the box. Om kunnen gaan met veranderingen hoort bij Agile werken. Bij een Agile Mindset is het daarom ook zaak dat je kan anticiperen op die veranderingen en nieuwe situaties. Daarop moet je vervolgens acties kunnen ondernemen en waar nodig aanpassingen maken.

Waar de meer traditionele bureaucratische mindset meer focus legt bij het verdienen van geld voor het bedrijf, gaat het bij een Agile Mindset om een werkwijze waarbij je klantwaarde constant wilt innoveren. Dit gebeurt in zelfgeorganiseerde teams die samenwerken in een interactief netwerk.

 

Agile Mindset Agile Manifesto

 

Wanneer heb je een Agile Mindset?

Men zegt dat bij een Agile transformatie in het bedrijf het moeilijkste gedeelte is om het personeel de Agile Mindset te doen verkrijgen. Daarom is het zaak dat men hierin getraind is door een coach die de waarden uit de Agile Manifesto en de technische vaardigheden overbrengt en het personeel activeert voor deze nieuwe werkwijze. Wanneer iemand daadwerkelijk in een Agile Mindset zit, dan pas kan die persoon echt Agile werken.

 

 

Andere blogs over Agile die je misschien interesseren:

Agile en Scrum – Waarden, Principes en het Framework

Lean en Agile Transformatie – Voorspellers voor een succesvolle Lean en Agile Transformatie

3 Voortekenen Die Laten Zien Dat Je Organisatie Toch Niet Zo Agile Is…

 

 

Ben je geïnteresseerd in Agile werken of wil je leren om groepsprocessen tot een goed einde te brengen? Neem dan eens een kijkje op deze pagina’s om meer te weten te komen over Agile en Scrum.

 

Scrum master

Product owner

 

Indien je vrijblijvend advies wilt vragen dan kan dit uiteraard ook via info@5st3ps.nl.

Laat een reactie achter

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil jij de eerste 20 modellen van het boek Modellen voor Agile werken ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Subscribe

* indicates required