Search
Close this search box.

Agile Management – Wat is Agile management?

Wat betekent dat in de praktijk?

Een Agile manager is dan ook vooral iemand die Agile werken faciliteert en ervoor zorgt dat er focus in de organisatie op wat er moet gebeuren en dit faciliteert. Het opstarten van initiatieven in organisaties is vaak het probleem niet, wel het afmaken. Agile Management houdt dan ook in dat er focus is op wat er opgeleverd moet worden en keuzes die gemaakt moeten worden. Verder is het zo dat de ontwikkelaars de focus hebben en houden op het maximaliseren van waarde voor de klant.

Agile Project Management

Behalve Agile Management kennen we ook Agile Project Management. Het laatste is een project management methode die erop gericht is om in iteraties resultaten op te leveren. Agile Project Management staat tegenover traditioneel project management of de waterval methode. De waterval methode is erop gericht om in duidelijk afgebakende stappen het resultaat op te leveren.

Een spreekwoord wat zou horen bij een traditionele project manager is ‘een goed begin is het halve werk’. Een spreekwoord wat zou horen bij een Agile project manager is ‘al doende leert men’.

Hoe gaat het management om met risico’s?

Waar de mindset in Agile Management gericht is op inspelen op veranderingen, is de mindset in traditioneel management gericht op het minimaliseren van risico’s. Inspelen op veranderingen en minimaliseren van risico’s kunnen voor een conflict zorgen als vooraf vereist wordt dat alle risico’s ondervangen zijn. In de Agile werkwijze is het risico management uiteraard ook onderdeel van de werkwijze, alleen op een andere manier dan in de traditionele werkwijze.

De ervaring leert dat organisaties die echt Agile werken naar verhouding succesvoller zijn in het bereiken van resultaten dan traditionele organisaties.

Vond je dit een goed artikel? We hebben vergelijkbare artikelen gebundeld op deze pagina. Lees dus meer over Agile en hoe jouw organisatie slimmer kan werken

Zelf leren?

Wil je Agile management introduceren bij jouw organisatie? Volg dan onze opleiding tot Scrum Master of Product Owner. Tijdens onze opleiding maken we gebruik van echte casussen en is er voldoende ruimte om jouw situatie in te brengen. Bovendien hebben wij een database met honderden oefenvragen, zodat jij je optimaal kunt voorbereiden op het officiële examen!

Latest Post

At 5ST3PS we have one foot in science and one foot in practice. This enables us to combine the knowledge of both worlds and use it in our courses. On this page we share some papers to share our scientific knowledge.

Voor meer informatie lees meer in onze kennisbank

Brochure downloaden

Brochure downloaden