Search
Close this search box.

3 Voortekenen Die Laten Zien Dat Je Organisatie Toch Niet Zo Agile Is…

Jaren geleden zat ik in een workshop waar de trainer zijn gehoor voorhield dat als je zelf ergens in gelooft, dat dat dan ook waarheid wordt. Dus als je elke dag tegen jezelf zegt dat je succesvol bent, dan word je ook succesvol. Nu vond ik dit verwarrend nu volgens mij er een relatie is tussen de ingezette actie en het resultaat en dat het resultaat wensen volgens mij niet voldoende is. Toch kom ik organisaties tegen die heel hard roepen dat ze Lean of Agile zijn, daar ook in lijken te geloven, alleen blijkt dat niet uit de daden van de organisatie. Dan gaan ze bijvoorbeeld Lean toepassen en 10% moet eruit. Of zijn ze Agile en ligt de focus op Meer Meer Meer in plaats van Beter Beter Beter. In het plaatje drie voortekenen dat de organisatie toch niet zo Agile is als dat ze beweren. 

1. Nadruk ligt vooral op meer en sneller opleveren in plaats van beter opleveren. Kwantiteit boven kwaliteit is belangrijker voor de organisatie.

2. De scrum teams werken “agile” en de besluitvorming is alles behalve agile en hetzelfde als voor de “agile transformatie”

3. Als het druk wordt dan doen we “even” geen scrum meer en grijpen we terug op de “oude” manier van werken. Oftewel het “nu even niet” scenario!

Latest Post

At 5ST3PS we have one foot in science and one foot in practice. This enables us to combine the knowledge of both worlds and use it in our courses. On this page we share some papers to share our scientific knowledge.

Brochure downloaden

Brochure downloaden